Društvo

Дарко Елез ухапшен на Новом Београду

САРАЈЕВО - Дарко Елез ухапшен је на Новом Београду и налази се у притворској јединици у Београду, рекао је његов адвокат Душко Томић. Он је рекао да је акцијом руководио врх Министарства унутрашњих послова Србије и да је извршена по налогу специјалног тужилаштва Србије, под чијом јурисдикцијом се Елез налази.


"Елеза су ухапсили припадници Специјалне полиције Србије под сумњом да је члан злочиначке организације која је извршила неколико убистава", рекао је Томић.

Томић каже да му није јасно зашто га надлежни органи Србије и БиХ нису обавијестили о овој акцији.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић потврдио је Срни да је у Београду ухапшен вођа међународне криминалне групе Дарко Елез.

Дачић је навео да су припадници Службе за борбу против организованог криминала јутрос ухапсили шест чланова ове криминалне групе у Србији, међу којима је и Дарко Елез из Сарајева, са пребивалиштем у Србији.

Ријеч је о међународној криминалној групи која је припремала и вршила највећа криминална дјела на западном Балкану - убиства, изнуде, уцјене, разбојништва, кријумчарења, трговину наркотицима, оружјем, експлозивним направама и моторним возилима и прање новца.

Дачић је рекао да су Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ и Полиција Републике Српске истовремено водиле акцију хапшења на територији Српске.

Новинар директора Полиције РС Тијана Савић саопштила је да је на ширем подручју БиХ спроведена заједничка акција више полицијских агенција у вези са организованим криминалом и корупцијом, а да је носилац и координатор свих активности било Министарство унутрашњих послова РС.

Акција је проведена на основу наредбе Суда и Тужилаштва БиХ.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је Срни да је у полицијској акцији која се проводи у БиХ ухапшено више лица међу којима има и активних припадника више полицијских агенција.

Елез је вођа клана који је годинама био супростављен криминалној групи Ђорђа Ждрала, против кога је Суд БиХ потврдио оптужницу за убиство некадашњег високог функционера МУП РС Љубише Савића - Маузера.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog