Politika

Босић: Не видимо што Радмановић бјежи од референдума за улазак у НАТО

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске демократске странке, Младен Босић, рекао је да у "СДС не виде ниједан разлог зашто члан Предсједништва БиХ, Небојша Радмановић, бјежи од могућности да се референдумом провјери да ли грађани РС желе да она, као дио БиХ, буде дио НАТО у вријеме када је више него јасно да Србија то неће бити".


"Јасно је да демилитаризована земља не може бити пуноправна чланица НАТО-а. Ово је покушај извлачења од одговорности одлуке коју је Радмановић без консултација са Народном скупштином РС прихватио да сам донесе и на тај начин узео огромну одговорност на своја плећа", истакао је Босић, реагујући на Радмановићеву изјаву да циљ СНСД о демилитаризацији БиХ није промијењен и да тај циљ није у колизији са уласком у НАТО, као што се то некима чини.

Босић је рекао да српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић "има чудне ставове који подсјећају да понашање бившег члана Предсједништва БиХ Живка Радишића који је доносио важне одлуке за будућност РС без консултација са Народном скупштином и широм политичком јавношћу".

"Упозоравамо Радмановића да је питање чланства у НАТО од највећег интереса за грађане РС и не видимо зашто му смета да објасни пред Народном скупштином и затражи њену подршку око онога што сматра да је исправно, односно да БиХ треба да буде чланица НАТО-а", истакао је Босић на конференцији за новинаре у Бања Луци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog