Društvo

Дачић: Сјајна регионална полицијска сарадња

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да хапшење криминалне групе Дарка Елеза представља још једну потврду веома успјешне регионалне сарадње полиција, као и да ће рад на овом случају бити настављен.


Дачић је на заједничкој конференцији за новинаре са званичницима Полиције Републике Српске рекао да је у Србији ухапшено девет лица, а у БиХ 15 лица.

Он је навео да је криминална група Дарка Елеза једна од најорганизованијих и највећих криминалних група која се сумњичи за најтежа кривична дјела - покушај убиства, убиства, трговину наркотицима, оружјем, изнуде, уцјене, прање новца, продају украдених возила.

Дачић је навео да је ова криминална група имала веома чврсту унутрашњу организацију, да су комуницирали специјалним телефонима и да су вршењем криминалних дјела стекли велику количину новца.

Према његовим ријечима, тај новац је улаган у куповину некретнина па је у Београду купљено пет станова и кућа, у Новом Саду два стана као и 13 луксузних возила, а имали су више рачуна и сефова у разним банкама.

Дачић је рекао да је Дарко Елез, вођа групе, држављанство Србије стекао 2001. године.

"Ова акција је веома јасна порука свим криминалним групама да то што су полиције из различитих држава није препрека за борбу против организованог криминала", истакао је Дачић одајући признање колегама из РС и БиХ.

Дачић је навео да је рад на овој акцији почео у децембру прошле године и да је интензивиран у априлу ове године када је и почела заједничка сарадња полиција Србије, Републике Српске и БиХ.

Он је додао да је у БиХ ухапшено неколико активних припадника различитих безбједносних структура, полиција и агенција.

Дачић је навео да је у хапшењу у Србији учествовала и полицијска јединица за финансијске истраге која је на лицу мјеста прикупљала податке значајне за одузимање имовине стечене организованим криминалом.

Министар полиције Србије је рекао да ће рад на овом случају бити настављен, јер постоје и додатна сазнања о другим извршиоцима криминалних дјела.

На конференцији за новинаре приказан је филм о хапшењу Дарка Елеза у стану на Новом Београду, гдје је и живио.

Oчекује се да ће у петак у Београд доћи замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog