Svijet

Мексико: Наркомафија убила 17 пацијената у клиници за одвикавање

СИЈУДАД ХУАРЕЗ - Више од десет маскираних нападача упало је у клинику за рехабилитацију у мексичком граду Сиудад Хуарез, гдје су убили 17 лица.


Наркобанде често нападају клинике за рехабилитацију у Сијудад Хуарезу, недалеко од границе Мексика и САД оптужујући ове установе да штите дилере дроге.

Нападачи су упали у клинику за одвикавање од дрога и алкохола у Сијудад Хуарезу и постројили су пацијенте уз зид након чега су их стријељали.

"Наоружани нападачи ушли су у клинику и пуцали у двадесетак људи. Убили су 17, а ранили троје", рекао је портпарол мексичке војске Енрике Торес.

Град Сијудад Хуарез, који се налази на граници са САД, епицентар је насиља повезаног са трговином дрогом, у којем је од прошле године животе изгубило скоро 10.000 људи, упркос војној акцији покренутој ради слома наркобанди.

Од почетка године у Сијудад Хуарезу страдало је више од 1.000 лица иако је у том граду распоређено око 8.500 војника.

Мексички предсједник Фелипе Калдерон је од краја 2006. године распоредио више од 36.000 војника широм земље у склопу борбе против организованог криминала, али насиље повезано са наркотицима није уминуло.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog