Sport

Српски одбојкаши у другом кругу Европског првенства

АНКАРА - Одбојкашка репрезентација Србије је побиједила селекцијом Италије са 3:1 (25:23, 19:25, 25:12, 25:21) у трећем колу Д групе на шампионату Европе у Турској, чиме остварила пласман у наредну фазу такмичења у коју ће пренијети два бода.


Одбојкаши Србије су у прва два меча забиљежили пораз од Бугарске (3:2) и побједу над Чешком (3:1)
Српска селекција је против италијана одиграла сјајан меч када је то било најпотребније. Иван Миљковић поново је био на висини задатка, а повријеђеног Драгана Станковића успијешно су заменили Андрија Герић и Марко Подрашчанин.


Из Групе Д, поред Србије, пласман у четвртфиналну Групу Ф избориле су и Италија и Бугарска. Те три екипе играће у четвртфиналу са тимовима из Групе Б у којој се такмиче Русија, Финска, Холандија и Естонија.

У понедељак је на шампионату слободан дан, а такмичење у четвртфиналним групама наставља се у уторак.

Српски одбојкаши лоше су почели дуел са Италијом, али су успјели да преокрену и добију први сет. Италија је у неколико наврата имала три и четири поена предности, али је Србија захваљујући одличном блоку и добрим сервисима Јанића преокренула и повела са 17:16. У финишу сета плави одбојшаи нису испустили предност и повели су са 1:0.

Ипак, у другом периоду Италија је заиграла одлично, потпуно је доминирала и лако је изједначила на 1:1. Дјеловало је тада да ће Србија тешко до побједе, али у трећем сету српска селекција је одиграла најбољи период у досадашњем току шампионата.

Поенима Ивана Миљковића и Николе Ковачевића већ на старту Србија је повела са 6:1, а на другом техничком тајм-ауту било је великих 16:9. До краја сета није било дилеме и Србија је повела са 2:1.

На почетку четвртог сета водила се незивеснија борба, ниједна екипа није успјела да оствари већу предност. Међутим, репрезентативци Србије предвођени Миљковићем и Ковачевићем успјели су да стекну предност од пет поена 20:15.

Италијани су у завршници направили неколико грешака, што су одбојкаши Србије успјели да искористе и забиљеже важну побједу пред наставак такмичења на Европском првенству

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog