Sport

Ивковић не губи на ЕП, Србија шокирала Шпанце

ВАРШАВА - Изабраници селектора Душана Ивковића надиграли су на старту такмичења у групи Ц званичне шампионе свијета, селекцију Шпаније резултатом 66:57 (15:12, 23:11, 18:24, 10:20).


Најмалађи тим на првенству у Пољској можда нема довољно искуства, али свакако има велико срце и мотив да после година таворења врати Србију на место које јој је годинама припадало.

Селекцију Србије, која је и највеће оптимисте изненадила храбром и зрелом игром, предводили су капитен Ненад Крстић са 17 поена, шест скокова и двије асистенције, Новица Величковић уписао је 12 погодака уз осам ухваћених лопти, а Миленко Тепић 10 поена.

Код Шпанаца најбољи био Хуан Карлос Наваро са 14 поена, Фелипе Рејес дао је 12, а Пау Гасол девет погодака.

Шпанци су се дијелом потрошили у припремном периоду када су први меч изгубили тек пред почетак првенства, али и недостатак Калдерона, Бенија Родригеса, Фернандеза и ровитост гасола су учинили своје.

Орлови су одиграли паклену одбрану, погодили неколико значајних тројки, контролисали скок, а краће периоде неповезане игре су могли приуштити јер су имали и до 19 поена вођства.

Селектор Србије Душан Ивковић до сада није изгибио ни једну утакмицу на европским кошаркашким смотрама, и тај низ је наставио и вечерас.

Србија у уторак од 18.15 часова, у другом колу групе Ц, игра против репрезентације Словеније, која је у првом мечу победила Велику Британију 72:59.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog