Sport

Словенци изрешетали Беле Орлове

ВАРШАВА - Репрезентација Србије изгубила је у другом колу Европског шампионата у Пољској од Словеније са 80:69.


Српски тим није показао ни дио сјајне игре, захваљујући којој су стигли до тријумфа на старту првенства против свјетског првака Шпаније. Од почетка Словеније је била бољи тим у свим сегментима. Најбољи појединац сусрета био је Боштјан Нахбар са 17 поена, док је у Србији бољи од осталих био Милош Теодосић са 14 поена.

Србија ће у последњем колу такмичења по групама играти против Велике Британије у среду од 21.15.
Репрезентација Словеније је много боље отворила дуел. Од почетка су играли много агресивније у нападу и показали су више квалитетнијих рјешења. Било је потребно вријеме да Србија дође до игре која јој је донијела тријумф у дуелу са Шпанцима.

У том периоду бриљирао је нови члан Ефес Пилсена Боштјан Нахбар који је постигао осам поена. Иначе Словенци су у првој дионици шутирали тројке 4/8. Србија је дуел почела истом петорком као и против Шпаније - Теодосић, Трипковић, Тепић, Величковић, Крстић.

Нови чланови Панатинаикоса, односно Реал Мадрида Тепић и Величковић покушавали су да покрену „машинерију" која је претходног дана самљела „Црвену фурију". То им није полазило од руке, па је Словенија већ послије само три минута игре водила са 13:3. На крају, после десет минута игре било је 22:15.

Другу четвртину Душан Ивковић почео је са Немањом Бјелицом и Стефаном Марковићем у петорци. Тражио се макар још један расположени играч уз Миленка Тепића, који је у првих десет минута имао пет поена и четири скока. Касније су прилику добили опет и Милан Мачван, Иван Паунић и први пут Бојан Поповић, али промјене у резултату није било.
Словенци су своју предност увећавали и у 14. минуту је било 31:17, послије серије грешака Србије и неколико везаних поена Горана Драгића, плејмејкера Финикс Санса.

Повратак на паркет Величковића, Трипковића и Теодосића није успио да донесе још једну серију. Словенци су одлично контролисали игру, а уз Драгића опет је Нахбар био на висини задатка. На полувремену је било 39:29. Нахбар и Драгић су убацили по 10 поена, док су у Србији Тепић, Бјелица и Перовић дали по пет.

Ни трећа четвртина није донијела преокрет. Чак је Словенија у ових десет минута стекла и своју највећу предност до тада (17. минут 56:38). Ништа се ново није догодило у игри Србије. Врло лош проценат шута из игре је био очигледан статистички елемент у коме је српски тим много заостајао.

Тренутак вриједан помена је улазак капитена Словенаца Матјажа Смодиша, који је већи део припрема пропустио због повреде, а велика разлика дала је могућност селектору „Змајчека" Јурију Здовцу да му укаже прилику да се уигра.

На крају, у последњој четвртини, Словенци су тријумф обезбиједили пет минута прије последњег звука сирене, док је Србија у завршници преко Радуљице успјела да ублажи пораз.

Словенију је предводио Боштјан Нахбар, саиграч Игора Ракочевића у Ефес Пилсену са 17 поена. Поен мање убацили су Јака Лаковић и Горан Драгић, а 14 је дао Еразем Лорбек. У Србији Теодосић је дао 14, уз шест асистенција. Коста Перовић је постигао 9, Немања Бјелица 8, а Иван Паунић и Урош Трипковић по седам поена.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog