Sport

Рено тужи оба Нелсона Пикеа

МОНЦА - Француски "Рено", тим из такмичења "Формује 1", поднио је данас кривичну тужбу против свог бившег возача Нелсона Пикеа јуниора и његовог оца због изјава да је тим намјестио једну од трка и поручили му да "слупа болид".


"Тим `Рено` и директор Флавио Бријаторе у Француској су поднијели кривичне пријаве против Нелсона Пикеа јуниора и његовог оца", наводи се у саопштењу.

"Рено" оптужује Бразилце за "лажне наводе и покушај уцјене тима да Нелсон Пике јуниор настави да вози и преостали дио сезоне".

Недавно отпуштени возач "Реноа" Нелсон Пике покренуо је лавину оптужби да му је екипа на трци у Сингапуру наредила из бокса да болидом удари у зид и тако помогне свом колеги Фернанду Алонсу да побиједи у трци.

Нелсон Пике Сениор наводно је пријавио случај истог дана када је његов син добио отказ у "Реноу."

Према некад славном возачу "Формуле 1", његовом сину инструкције да се удари у зид на 17. кривини дали су лично Бријаторе и инжењер Пет Симондс.

На 17. кривини није било кранова који би подигли болид, што значи да је на стазу морало да изађе сигурносно возило. Млађи Пике рекао је да је беспоговорно пристао на то, јер би тако добио и уговор за 2009. годину.

Бриаторе и Симондс одбацили су оптужбе, а шеф инжењера рекао је на састанку да је Пике био тај који је споменуо могућу "диверзију", али да се није отишло даље од разговора.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog