Društvo

Чеко: Побољшава се финансијска дисциплина

БАЊА ЛУКА - Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске обавила је укупно 468 ревизорских контрола од оснивања 2001. године и може се констатовати да се успоставља финансијска дисциплина, изјавио је данас главни ревизор Бошко Чеко.


Чеко је на конференцији за новинаре рекао да је од тога у 110 ревизорских контрола дато позитивно мишљење, у 179 мишљење са резервом, у 136 негативно, док је у 43 контроле изражено уздржано мишљење.

Када се посматра кретање према броју и проценту датих ревизорских мишљења, Чеко је истакао да се иде од смањивања негативних и уздржаних мишљења у корист мишљења са резервом и позитивних мишљења.

"Може се констатовати да се успоставља финансијска дисциплина, а то је не само наша заслуга, већ и заслуга Владе и Министарства финансија на успостављању такве дисциплине'', истакао је Чеко.

Он је нагласио да се мора евидентирати и оно што ваља и оно што не ваља.

"И даље треба радити на томе да се све оно што се уради мора евидентирати, а да ли је то у складу са прописима или не, постоје институције које ће то даље разјаснити'', истакао је Чеко.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog