Sport

За Партизан и Тулуз баук

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана изгубили су на свом терену од француског Тулуза 3:2, у првом колу Ј групе у Лиги Европе. 'Црно-бели' су повели у 22. минуту голом Младена Крстајића, али на полувремену је француски представник водио 2:1 након голова Сиријекса у 30. и 38. минуту. Већ у четвртом минуту другог полувремена Дево је повећао на 3:1, а коначан резултат поставио је Бразилац Клео у 67. минуту.


Наредни меч у Лиги Европе Партизан игра за двије недеље у Доњецку против Шахтјора који је у другој утакмици групе побиједио белгијски Бриж у гостима 4:1.

Пред око 17 хиљада гледалаца на стадиону Партизана, српски шампион је утакмицу почео само са Дијаром у нападу. У првих 20 минута играло се углавном између два шеснаестерца, а обе екипе у том периоду имале су по један корнер.

Играчи Тулуза имали су у првој четвртини утакмице двије полуприлике за гол, али је мрежа Божовића остала нетакнута. На половини првог дијела Партизан је умало повео ни крив ни дужан пошто је дефанизвац Тулуза Мбенге за мало постигао аутогол.
Ипак, неколико десетина секунди касније 'црно-бели' су повели. Марко Ломић извео је корнер са лијеве стране, а на петерцу је незаустављив био Младен Крстајић који је главом савладао голмана Зулуза за 1:0.

Славље навијача Партизана је ипак трајало само шест минута пошто је капитен Тулуза у 29. минуту Сиријекс изједначио. Била је то једноставна акција Француза по десној страни, одбрана 'црно-белих' олако је 'испала', и Сиријекс је послао лопту поред Божовића за 1:1.

У 36. минуту Партизан је одиграо најбољу акцију у првом дијелу. Брана Илић је добро примио лопту у казненом простору са десне стране и шутирао, голман Тулуза је одбио, а након тога одличним ударцем са око 30 метара покушао је Крстајић. Епилог свега био је само корнер за домаћина.

Само три минута након те акције Тулуз је постигао и други гол. Овога пута акција француске екипе ишла је по лијевој страни, Сисоко је одложио до Сиријекса који је са ивице казненог простора јаким ударцем по земљи у ближи угао савладао Божовића.

Друго полувреме почело је веома лоше по српског шампиона пошто је Тулуз већ у 49. минуту постигао и трећи гол, а стријелац је овога пута био Дево. Шестица Тулуза шутирала је са 20 метара, голман Партизана одбранио је ногом, али је лопта у високом луку ипак ушла у гол Партизана.

Само минут касније Тулуз је умало постигао још један гол након слободног ударца али је Божовић ипак зауставио тај покушај.

На истеку 59. минута Партизан је имао велику прилику да постигне други гол. Мореира је одлично проиграо Ломића који је са лијеве стране шутирао, голман Пеле је одбранио на на лопту је натрчао Дијара. Покушај Сенегалца један дефанзивац Тулуза је на гол линији прослиједио до стативе и француски тим се ипак одбранио.

Оно што су пропустили у 59. минуту фудбалери Партизана реализвоали су у 67. Сенегалац Ламин Дијара послао је одличну лопту у простор, на њу је натрчао Бразилац Клео који је само пет минута прије тога замијенио Илића и пребацио Пелеа за 3:2.

Након другог гола 'црно-белих' пробудила се публика на стадиону и Партизан је заиграо знатно ангажованије. Такође Дијара је уласком Клеа знатно растерећен у нападу, што је у неколико ситуација показао добрим бијеговима одбрани Тулуза.

Ипак, до краја меча Партизан није успио да дође до бода, иако је био надмоћнији у том периоду. 'Црно-бели' се сада налазе у незавидној позицији пошто ће у наредном колу гостовати сјајном Шахтјору у Доњецку.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog