Sport

Тенисери Србије против Узбекистанаца воде 2:0

БЕОГРАД - Тениска репрезентација Србије води са 2:0 против Узбекистана након првог дана у дуелу за опстанак у Свјетској групи Дејвис купа.


Први поен српској селекцији донио је Јанко Типсаревић пошто је у четири сета побиједио Дениса Истомина у четири сета - 6:2, 5:7, 6:1, 6:4, а у другом мечу дана Виктор Троицки је после велике борбе побиједио 429. тенисера свијета Фарука Дустова са 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2).

Такмичење се наставља данас када је на програму дубл, а Ненад Зимоњић и Типсаревић играју против Истомина и Дустова.. Мечеви се играју Београдској Арени уз слободан улаз.

Типсаревић је веома добро и сигурно почео меч против најбоље рангираног тенисера Узбекистана, а први брејк направио је у шестом гему за вођство од 4:2. Послије још једног сигурно одиграног гема на свој сервис, српски тенисер је поново одузео сервис противнику и освојио први сет.

У другом сету Истомин је пружио много јачи отпор Типсаревићу захваљујући брејку у 11. гему успио да изједанчи резултат у сетовима на 1:1.

Најбољу игру Типсаревић је приказао у трећем сету, у којем је веома брзо направио брејк и повео са 3:1. Већ тада је било евидентно да ће Истомин тешко успјети да се врати у меч, а новим брејком српски тенисер дошао је до предности од 5:1, после чега је добрим сервисом завршио сет.

Почетак четвртог сета обиљежила је изједначена игра, али је поново српски тенисер показао да је много квалитетнији и одузео сервис ривалу за водјство од 4:3.

До краја меча Типсаревић је, без превише проблема, освојио још два гема на свој сервис и донио Србији први поен у дуелу са Узбекистанцима.
У другом мечу дана Троицки је у дуелу са мало познатим Фаруком Дустевим одиграо са превише оцилација, али је на крају тријумфовао.

Српски тенисер добио је први сет без већих проблема и тада се чинило да ће у три сета завршити посао. Ипак, у другом периоду српски тенисер је несхватљиво пао и дозволио је 429. играчу са АТП листе да изједначи. Трећи сет поново је припао Троицком, и када је српски тенисер у четвртом периоду направио брејк дjеловало је да је напокон на прагу побједе.

Дустев се ипак није предао, добио је три везана гема у финишу четвртог дијела и изборио пети сет. У одлучујућем периоду Узбекистанац је повео са 1:0, а онда је услиједила серија Троицког од пет узастопно добијених гемова и тада је дефинитивно меч био одлучен.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog