Društvo

Епархија дабробосанска: Захтјев општинара у Фочи против Закона о слободи вјере

САРАЈЕВО - Свештенство Епархије дабробосанске оцијенило је да је захтјев Скупштине општине Фоча да буде спријечено пресељења Богословског факултета из тог града у Источно Сарајево исхитрен и у супротности са Законом о слободи вјере и правном положају цркава и вјерских заједница у БиХ, саопштено је из Информативне службе Митрополије дабробосанске.


У саопштењу се наводи да свештенство очекује да ће ти субјективни закључци бити стављени ван снаге и да ће бити превазиђено оспоравање пресељења Богословског факултета из Фоче у Источно Сарајево.

Својим одлукама, а посебно позивима на потписивање петиције и најавама да ће пресељење бити спријечено уз помоћ "надлежних институција", Скупштина општине Фоча унијела немир у вјерујуће грађане у том граду и Епархији, истиче се у саопштењу.

"Не сумњамо у добре намјере и жељу грађанске власти општине Фоча да Богословски факултет и даље остане у Фочи, али морају да имају у виду под којим околностима је до сада радио Богословски факултет /под истим кровом са Средњом богословском школом, која и даље остаје у Фочи, са сталним недостатком водоснабдијевања/", наводи се у писму које је свештенство Епархије дабробосанске упутило властима општине Фоча.

Уз захвалност општини Фоча на помоћи и сарадњи коју је до сада чинила и са увјерењем да ће она бити настављена и убудуће, уз узајамно поштовање, у саопштењу се напомиње да су и Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај, Богословски факултет и Средња богословска школа много учинили за тај град.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog