Sport

Србија опстала у у Свјетској групи Дејвис купа

БЕОГРАД - Виктор Троицки донио је репрезентацији Србије и четврти поен у дуелу са Узбекистаном у баражу за опстанак у Свјетској групи Дејвис купа.


Прије тога, одлучујући поен за тријумф Србије над Узбекистаном донијели су Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић, који су у дублу били убједљиви против Дениса Истомина и Фрика Дустова резултатом 6:2, 6:3, 6:2.

Троицки је побиједио је Мурада Инојатова са 2:1, по сетовима 4:6, 6:4, 6:3. Меч се играо на два добијена сета, пошто није имао резултатски значај, јер су Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић побједом над Денисом Истомином и Фаруком Дустовим од 3:0 (6:2, 6:3, 6:2) у дублу Србији обезбиједили играње у Свјетској групи и наредне године.

Троицки је лоше почео меч против 602. играча на АТП листи, али је успио у другом и трећем сету да одигра довољно добро и да га побиједи.

Троицки је имао проблем са жуљем на нози и то га је спријечавало да одигра много боље, али због публике није желио да преда меч противннику.

Последњи меч сусрета Србије и Узбекистана касније данас требало би да играју Илија Бозољац и Ваја Узаков. У петак је Типсаревић савладао Истомина са 3:1 (6:2, 5:7, 6:1, 6:4), а Троицки Дустова са 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2) за вођство Србије од 2:0.

Мечеви првог кола Светске групе Дејвис купа играће се у марту следеће године, а жријеб за парове обавиће се већ у сриједу у Женеви.

Жеља представника Србије је да им се у Женеви не понови пех са два претходна жријеба када су за противника у првом колу добијали браниоце титуле шампиона, прво Русе, а потом и Шпанце.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog