Sport

Фронтал погодио: Круна Шпаније, повратак Србије

КАТОВИЦЕ - Кошаркаши Шпаније освојили су први пут у историји златну медаљу на Европском првенству у кошарци, савладавши Србију, потошену психички и физички након полуфинала, резултатом 63:85. 


Шпанци су од почеткабили бољи, и питање побједника није долазило у питање ни једног тренутка у питање. Послије поена Раула Лопеса када су повели су 20:7, српска селекција ниједног тренутка није била близу преокрета.

Шпанци су погађали су тројке као на траци, док су Срби слабо затварали кош и дозволили много других и трећих напада које је "Фурија" користила. До полувремена шпански кошаркаши су имали десет офанзивних скокова, док су Срби ухватили укупно седам.

Након прве четврине Шпанци су имали десет поена предности (24:14. У другој су били још убједљивији и добили је 28:15, па су на одмор отишли са 23 поена предности.

Почетком другог полувремена Србија је спустила на 14 поена разлике,и то је било све што је вечерас могла да уради. Шпанци су у једном моменту имали и огромних 33 поена разлике (52:29), али није до крајамогла у том ритму.

'Фурију' је предводио Пау Гасол са 18 поена и 11 скокова, а Руди Фернандес дао је 13. Урош Трипковић и Новица Величковић су са по 15 поена били најефикаснији код Србије.

Шпанија је у свом седмом финалу на Евробаскетима коначно славила, тако да су Гасол и дргови спојили европску и свејтску титулу. Срби су се након 2002. године и неколико такмичарских бламажа вратили на постоње неког великог такмичења.

Српск акошаркашка репрезентација сутра авионом слијеће у Београд  на аеродром Никола Тесла око 15 часова, одакле ће у отвореном аутобусу стићи у центар града, гдје бити организован свечани дочек.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=70&vijest=29777

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog