1

Sport

Европски кошаркашки шампиони у Вишеграду

ВИШЕГРАД - Европски кошаркашки шампион Панатинаикос одушевљен је пријемом у Вишеграду, где је грчки клуб у ревијалном сусрету побиједио домаћу Дрину ХЕ са 101:71.


Изабраници трофејног српског стручњака Жељка Обрадовића у препуној вишеградској дворани играли су са стандардним првотимцима, изузев неколицине репрезентативаца и лакше повријеђеног Шарунаса Јасикевичијуса, који је ипак допутовао у Вишеград да са клупе бодри своје саиграче.

Своје кошаркашко умијеће публици у Вишеграду представили су Костас Царцарис, Дру Николас, Мајк Батист, Димитрис Дијамантидис и остали атински "зелени", али свакако најинтересантнији био је Никола Пековић.

Доскорашњи центар Партизана је подвукао је да су сви у табору грчког клуба одушевљени због доласка у Републику Српску.

"Срећни смо због доласка у Вишеград, посебно јер већина саиграча није ни чула за овај градић. Сви су веома задовољни реакцијама и третманом. Свесни су колику тежину има долазак европског шампиона у овако малу средину", рекао је Пековић.

Репрезентативац Црне Горе потом се осврнуо на учинак Србије на недавно завршеном Европском првенству у Пољској.

"Пресрећан сам због освојеног сребра, са већином српских репрезентативаца сам играо у Партизану. Одмах после утакмице са Шпанцима сам их звао да им честитам. Обрадовали су целу нацију и немају за чим да жале".

И тренер Панатинаикоса Жељко Обрадовић није имао замјерки на успијех Дудиних клинаца.

"Сребрна медаља у Пољској је велики успех српске кошарке. Мало ко је веровао у пласман на Светско првенство догодине у Турској, а камоли у медаљу. Дуда је створио одличан тим, видело се да у екипи владала сјајна атмосфера, која је предуслов за успех. Посебно ме радује што су у питању млади играчи, који ће сигурно да напредују и поново нас обрадују са још медаља", изјавио је Обрадовић.

ПАО је у Вишеград стигао на ревијални дио петог Меморијалног турнира "Раде Станимировић", на којем су у тријумфовали кошаркаши Хемофарма из Вршца.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog