Kultura

Сад већ ништа ново: Снима се филм у РС

БЕОГРАД - Дејан Зечевић, режисер филмова Четврти човек и ТТ синдром, за најавио је за 11. октобар почетак снимања филма Непријатељ, који ће се снимати на Козари.


Филм је најављен као необичан поглед сценаристе Ђорђа Милосављевића на југословенску стварност деведесетих година.

За потребе снимања на Голој планини на Козари подигнуто је велико газдинство на коме ће се дешавати већи дио радње филма, ископани су ровови и направљена минска поља. Ту ће бити снимљена већина сцена, док ће се остатак снимати у самом Приједору, у простору некадашње фабрике "Целпак", у бањолучком "Инцелу" и у околини Мркоњић Града.

Главне улоге тумече Александар Стојковић и једина глумица у филму, 19 - годишња Марија Пикић из Требиња, а остатак глумачке екипе чиниће Вук Костић, Славко Штимац, Љубомир Бандовић, Тихомир Станић, Гордан Кичић, Драган Маринковић Маца, Душко Мазалица, Стефан Бундало, Горан Јокић и Владимир Ђорђевић.

Филм Непријатељ се снима према сценарију Ђорђа Милосављевића, Владимира Кецмановића и Дејана Зечевића, који потписује и режију.

Радња се одвија у редовима малог инжињерског вода, који је дочекао Дејтонски мир у планинама, недалеко од рушевина једне фабрике. Његов задатак јесте да обезбјеђује новонасталу линију разграничења у присуству Ифора, те да очисте терен од мина које су током рата и сами постављали.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog