Društvo

Ни хаковање више није за насловне

БАЊА ЛУКА - Јуче у раним јутарњим часовима, поново је дошло до хакерског напада на Фронтал.РС, трећег од покретања портала 01.04.2009. године, при чему су хакери овај пут изабрали другу, погубнију тактику.


Хакери су опет пробили сигурносне запреке сервера у Сједињеним Америчким Државама, али овај пут се нису бавили преклапањем почетне странице исламистичким порукама, него су Фронтал.РС пријавили највећим претраживачима (Гугл, Бинг, Јаху) као нападачки сајт.

Обавјештавамо све кориснике који су јуче имали проблема да приступе порталу, поготово уколико за крстарење по глобалној мрежи користе Фајерфокс (нешто је лакше ишло са Експлорером), да је упозорење о присутности вируса на нашем порталу формалне природе и да није било опасности по њихов оперативни систем.

Проблем је отклоњен врло брзо, али је било потребно извјесно вријеме да претраживачи уоче ту грешку и Фронтал.РС скину са листе нападачких сајтова. То се показало као много дјелотворнији приступ за смањивање посјете и онемогућавање рада портала, што је превасходно било у циљу нападачима, те овај пут на насловној страници није остављена никаква идеолошко-религијска порука.

Без обзира што ни овај пут грешка није била до сигурносног система Фронтал.РС, него изнајмљеног сервера са друге стране Атлантика, користимо прилику да се извинимо вјерним посјетиоцима што нису били у могућности да приступе сајту. Ова ситуација је, дијелом, и због ограничених средстава за рад које посједује "једини ћирилични портал западно од Дрине", чији рад очигледно смета фундаменталистима свих боја и вјероисповјести. Ипак, амерички рентијери су упозорени, те уколико још само један пут дође до оваквог пропуста са њихове стране, Фронтал.РС ће промијенити сервер, али, наравно, не и уређивачку политику.

ГУГЛАЈТЕ ЋИРИЛИЦОМ!

Сродне вијести:
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=60&vijest=26246

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=69&vijest=30198

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog