Svijet

Берлускони опет о "препланулом" Обами

МИЛАНО - Италијански премијер Силвио Берлускони поново је направио гаф када је на прослави његове партије у Милану рекао да доноси поздраве од "препланулог" Барака Обаме.


"По повратку из Питсбурга доносим вам поздраве од човјека који се зове, који се зове ... , чекајте, како му је оно име? Неког препланулог момка. Ах, Барака Обаме!", рекао је Берлускони у недјељу по повратку из Питсбурга пред министрима владе и присталицама његове партије.

"Нећете вјеровати, али њих двоје заједно су отишли на плажу да се сунчају, јер је и она препланула", изјавио је Берлускони на шта је услиједио аплауз његових присталица прије него што је почео да говори о самиту Г20 и акцијама његове владе.

Прошле седмице на самиту групе 20 у Питсбургу Мишел Обама, која је све свјетске званичнике дочекивала срдачним пољупцима Берлусконију пружила само руку, пажљиво гледајући у Барака Обаму.

Ово није први пут да је Берлускони направио шалу на рачун боје коже америчког предсједника.

Неколико дана након избора Барака Обаме у новембру Берлускони је за Обаму, првог Афроамериканца изабраног за предсједника САД рекао да је "млад, лијеп и преплануо".

Берлускони је, оповргавајући критике због те расистичке изјаве, рекао да је његов коментар био добронамјерна шала, а своје критичаре назвао "имбецилима".

У марту се шеф италијанске владе поново нашалио на рачун Барака Обаме, оцијенивши да је Обама "љепши, млађи и виши" од њега.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog