Sport

Одбојкашице Србије се опростиле од полуфинала

КАТОВИЦЕ - Одбојкашице Србије изгубиле су данас у 2. колу друге рунде ЕП у Пољској од Немачке са 3:2, по сетовима, 25:9, 23:25, 25:27, 25:17 и 15:8 након чега су остале без пласмана у полуфинале, и могућности да бране сребрену медаљу освојену на прошлом ЕП.


Шта се то догодило током једног дана паузе између наступа у две групе нико не зна, јер од екипе која је у првом делу првенства "чистила" са терена противнице, Србија је у овој фази постала сасвим просјечна репрезентација.

У првом сету Њемице су буквално обешчастиле Србију, дозволивши јој да освоји само 9 поена. Иако се чинило да ће даље лако доћи до повједе, Српкиње су се дигле и освојиле други сет након велике борбе, са 25:23.

У трећем сету Њемача је имала и 6 поена предности, које је Србија достигла. У финишу је, међутим, изгубила поен који се чинио пресудан, испуцавши лопту у аут, и Њемачка је водила са 24:21. Јелена Николић тада спашава изгубљен поен, након чега Србија сјајном и борбеном игром долази до 24:24, а затим и побједе у том сету.

Ипак, у последња два сета Србија доживљава невероватан пад игре проузрокован очајним пријемом и Њемице без већих проблема завршавају меч.

Њемачка се овом побједом пласирала у полуфинале, док ће наше одбојкашице у последњем мечу групе играти са Италијом, најтежим противником у групи, али та утакмица неће имати никакав резултатски значај.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog