Kultura

Еуроимаж помаже филмску дистрибуцију у Србији

БЕОГРАД - Европски филмски фонд „Еуримаж" додијелио је 43.500 евра за подршку дистрибуцији европских филмова у Србији, саопштио је Филмски центар Србије.


На сједници овог фонда која је одржана од 22. до 25. септембра у Стразбуру, одбор „Еуримажа" додијелио је пет милиона евра за снимање 13 европских копродукција, међу којима нема српских филмова.

Одлучено је да се финансијски подржи београдски Дечји филмски фестивал за дистрибуцију филма „Мија и Мигу" Жак-Ремија Жерара, као и српско приказивање дјела: „Vinccere" Марка Белокија (Италија), „Правцем ка сјеверу" Стива Хадсона (Велика Британија), „Макс Манус" Јоакима Ронинга (Норвешка), „Ледени амбис" Филипа Штолца (Немачка), „Коко Шанел и Игор Стравински" Јана Кунена (Француска) и „Свијет је велики, а спасење је иза угла" Стефана Командарева (Бугарска) у којем игра Предраг Мики Манојловић.

На сједници је одлучено је да се из мреже биоскопа „Europa cinema" дигитализује 35 сала, међу којима и пет српских. Највјероватније, то ће бити београдски биоскопи „Арт музеум", ДКЦ и Академија 28, зрењанински „Синема" и краљевачки „Кварт".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog