1

Sport

Партизан побјеђује на америчкој турнеји

ДЕТРОИТ - Кошаркаши Партизана забележили су у Детроиту побједу од 101:81 (19:14, 19:19, 30:17, 33:31) над екипом Мидвест ол-старс у оквиру своје сјеверноамеричке турнеје.


Партизан је тако и други пут савладао екипу Средњег запада, овај пут знатно убједљивије. Најефикаснији у редовима 'црно-белих' био је Алекс Марић са 18 поена, Александар Рашић је постигао 16, а Душан Кецман и Жарко Ракочевић по 13 поена. Наредни меч на северноамеричкој турнеји, Партизан игра против НБА лигаша Денвера трећег октобра.

Кошаркаши Партизана су утакмицу почели нешто несигурније, уз неколико изгубљених лопти. Ипак, екипа Средњег запада то није искористио па је резултат био неријешен 6:6. Чвршћом одбраном и сигурнијом игром у наставку, 'црно-бели' су серијом од 7:0 дошли до вођства од 13:9. До краја прве четвртине кошаркаши Партизана су сачували предност, па се четвртина завршила резултатом 19:14 за 'црно-беле'

Почетком меча, у истом нападу јаче ударце добили су Весели и Ђекић, због чега је двојац Партизана напустио паркет и до краја меча се није враћао у игру. Срећом, нису у питању теже повреде.

Партизан је добро почео другу четвртину, постигавши три тројке, чиме је сачувао предност - 30:23. Ипак, након неколико изгубљених лопти и лоше организованих напада, екипа Средњег запада пришла је на само кош заостатка - 31:29. 'Црно-бели' су заиграли нешто боље у наставку па се на полувријеме отишло резултатом 38:33.

Трећа четвртина у потпуности је припала Београђанима. Партизан је серијом од 10:0 дошао до двоцифрене предности 48:38, а убрзо затим су дошли и до највеће предности на мечу 68:49.

У последњем кварталу 'црно-бели' су сачували убједљиву предност коју су стекли, па су на крају заслужено тријумфовали са 101:81.

Тренер Партизана Душко Вујошевић био је изузетно задовољан послије меча.

"Веома сам задовољан. Прво што је судар Веселог и Ђекића могао да се заврши много горе, на срећу није оставио тешке последице. Задовољан сам и што смо реаговали, добро одиграли. Противничка екипа је дошла у пуном саставу, јачи него на прошлој. За овај моменат и нашу младу екипу били су добар партнер. Истакао бих да мсо у добром периоду играли са младим играчима, где бих посебно похвалио Лучића, али и Митровића и Синовеца. Радује ме што су они били на паркету када се утакмица преламала и што су имали квалитет да жељу реализују", рекао је Вујошевић.

Следећи меч Партизан игра у Денверу са истоименим НБА-лигашем трећег октобра.

Партизан - Midwest All Star: (19:14, 19:19, 30:17, 33:31 ).

Партизан: Синовец 9, Кецман 13, Милошевић 8, Рашић 16, Лучић 8, Бешовић 2, Митровић 10, Марић 18, Ракочевић 13, Весели 2, Ђекић, Вранеш 2.

Midwest All Stars: Grays 10, Wright 2, Berdiel 18, Brown 2, Ofoegbu 3, Famutimi 12, Butler, Pollard 1, Cleavs 12, Krabbenhof 7, Traylor 14.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog