Sport

Лига шампиона: Манчестер остао непоражен

ЦИРИХ - Да у Лиги шампиона нема лаких противника и унапријед освојених бодова, добро се видјело на мечевима другог кола (групе А-Д) одиграним у сриједу.


Фаворити су на крају ипак стигли до побједа, осим Милана, који је поразом од Цириха (0:1) на Сан Сиру дотакао дно, бар када су у питању наступи на европској сцени.

Бајерн и Јувентус су у дербију вечери на Алијанц арени одиграли неријешено, без голова, иако се у првом полувремену чинило да ће домаћин просто "самљети" торинске црно-бијеле.

Франк Рибери и Арјен Робен правили су дар-мар, гол је висио у ваздуху, али Холанђанин се крајем првог полувремена повриједио, Француз нешто касније уморио и Јуве је без већих проблема привео утакмицу крају, више него задовољан подјелом плијена.

Најдужа традиција могла је да буде срушена на Олд Трафорду, гдје је Манчестер јунајтед ипак сачувао ореол непобједивости у Лиги шампиона, који носи још од 2005. године.

"Црвени ђаволи" савладали су Волфсбург резултатом 2:1, пошто су гости у 56. минуту повели голом Едина Џеке, на центаршут Јапанца Хасебеа, из ситуације која је "мирисала" на офсајд.

Међутим, као многи тимови без искуства у сличним мечевима, "вукови" су само три минута касније примили изједначујући погодак. Рајан Гигс је извео слободан ударац са 20 метара, а лопта у "живом зиду" погодила Гентнера и преварила голмана Бенаља - 1:1.

Манчестер је до сва три бода и првог мјеста у Б групи стигао 12 минута прије краја, из напада у којем је лопта ишла - уназад!

Бербатов је био затворен на петерцу, вратио је лопту Гигсу у срце казненог простора, а овај се извукао на линију шеснаестерца и упослио Мајкла Керика. Неуморни "везиста" је са 18 метара пласирао лопту у горњи леви угао.

"Росонери" послије одласка Каке у Реал и тренера Анћелотија у Челси не могу да се "саставе"! Да Филипо Инзаги пре две недеље у Марсеју није био изузетно расположен, Милан би се већ налазио на рубу елиминације.

Цирих је на дебију у Лиги шампиона незаслужено високо изгубио од Реала (2:5), али му се Фортуна одужила већ у другом колу.

Фински штопер Хану Тихинен је вешто, ударцем петом после корнера, матирао Сторарија већ у десетом минуту и показало се да је тиме поставио коначан резултат - 0:1!

Гости су преко Маргаираза лако могли да дуплирају предност, нису успјели, а онда су се читаво друго полувријеме грчевито бранили. Тренер Милана Леонардо увео је Роналдиња и Замброту уместо Седорфа и Фламинија, "росонери" су стварали шансе, али је голман Леони био несавладив.

Милан на крају није имао ни среће, јер је Ђанлука Замброта у 90. минуту погодио стативу.

Реал је против Олимпика потврдио да је "газда" у групи Ц, мада је публика на Сантјаго Бернабеу скоро пун сат чекала на први погодак. Постигао га је Кристијано Роналдо, на пас Пепеа у 58. минуту.

Три минута касније над Португалцем је скривљен пенал (уз други жути картон и искључење Сулејмана Дијаваре), да би Роналдо у 64. минуту закључио утакмицу својим другим голом - 3:0.

Убрзо га је тренер Пелегрини извео из игре, како би што одморнији дочекао недељу и дерби Примере са Севиљом...

Бранислав Ивановић био је "стартер" у тиму Челсија, који је на Кипру рутински срушио срчани Апоел, голом Николаса Анелке у 18. минуту.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА

Група А

МИНХЕН: Бајерн - Јувентус 0:0

БОРДО: Бордо - Макаби Хаифа 1:0 (0:0)
/Сијани 83/

ТАБЕЛА: Бајерн 4, Бордо 4, Јувентус 2, Макаби 0.

Група Б

МАНЧЕСТЕР: Ман. јунајтед - Волфсбург 2:1 (0:0)
/Гигс 59, Керик 78 - Џеко 56/

МОСКВА: ЦСКА - Бешикташ 2:1 (1:0)
/Џагоев 7, Красић 61 - Даг 90+2/

ТАБЕЛА: Манчестер 6, Волфсбург 3, ЦСКА 3, Бешикташ 0.

Група Ц

МАДРИД: Реал - Олимпик Марсеј 3:0 (0:0)
/Роналдо 58, 64, Кака 61п/

МИЛАНО: Милан - Цирих 0:1 (0:1)
/Тихинен 10/

ТАБЕЛА: Реал 6, Милан 3, Цирих 3, Олимпик 0.

Grupa D

НИКОЗИЈА: Апоел - Челси 0:1 (0:1)
/Анелка 18/

ПОРТО: Порто - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Фалкао 75, Роландо 82/

ТАБЕЛА: Челси 6, Порто 3, Апоел 1, Атлетико 1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog