Sport

Троицки преко Цонге до финала у Банкоку

БАНКОК - Виктор Троицки се пласирао у своје друго АТП финале у каријери, и то у великом стилу. У полуфиналу Тајланд опена у Банкоку савладао је првог носиоца, Жоа Вилфреда Цонгу - 1:6, 6:2, 6:3.


Одличном игром у другом и трећем сету, други рекет Србије је потврдио да је у сјајној форми.

Ако побједе над Томазом Белучијем и Џоном Изнером у претходном дијелу турнира из категорије АТП 250 нису могле да се третирају као реалан параметар тренутних могућности 23-годишњег Београђанина, онда тријумф над седмим тенисером свијета свакако може.

Да није само добар сервер, Троицки је доказао тиме што је направио чак четири брејка у пет узастопних гемова на сервис горостасног Француза, у другом и трећем сету.

Није српски тенисер психолошки пао ни када је убедљиво изгубио први сет - 1:6. Очигледно је било да је убједљив био само резултат, али не и игра Цонге у односу на ривала.

Виктор је смогао снаге да се "дигне" и обори великог противника.

Није клонуо ни у трећем сету када је Цонга направио рибрејк за 1:2. Троицки је потом задао одлучујући ударац - поново је одузео сервис противнику за 3:1 и касније задржао ту предност - 6:3.

Меч је трајао 98 минута.

Тако је Троицки побиједио и у другом дуелу против Цонге. Додуше, претходно му је Француз предао меч (Токио 2008).

У недељу ће Тајланд опен добити новог шампиона, јер је управо Цонга бранио титулу освојену прошле године након побједе у финалу против Новака Ђоковића.

Троицки (четврти носилац) бориће се за своју прву АТП титулу са још једним Французом, Жил Симоном (2), који је у полуфиналу био бољи од Аустријанца, Јиргена Мелцера (6) - 6:4, 7:6.

Симон је у оба досадашња меча савладао Троицког, и то оба пута на шљаци, 2007. године.

Финалисти су већ зарадили по 52.700 долара и 150 АТП поена, а побједник ће добити укупно 100.100 долара и 250 поена.

Виктор Троицки је тренутно 32. на АТП листи, а од понедељка ће поново бити у ТОП 30. На ком месту, зависи од исхода финала турнира у Банкоку.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog