Sport

Партизан одиграо своју прву, НБА утакмицу

ДЕНВЕР - Кошаркаши Партизана изгубили су од Денвер Нагетса са 102:70 у свом трећем мечу у оквиру сjеверноамеричке турнеје.


Партизан је тако послије две побједе над Ол-стар екипом Средњег запада доживео први пораз у САД, од прошлогодишњег финалисте Западне конференције НБА лиге. Кармело Ентони је предводио Денвер са 17 поена, док је центар Партизана Александар Марић приказао изванредну партију, чак и по НБА стандардима, завршивши меч са 16 поена и феноменалним 21 скоком.

Партизан је у меч ушао помало уплашено, дозволивши противнику да на самом старту направи серију од 14:1. 'Црно-бели' су после тога успјели да успоставе равнотежу у игри, не дозволивши кошаркашима Денвера да повећају предност па је прва четвртина завршена резултатом 26:16 за Нагетсе.

До краја полувремена Денвер је успео да повећа предност на 17 поена разлике (50:33), а високој разлици у великој мјери допринео је изузетно слаб шут 'црно-белих' који су у прва 24 минута чак 13 пута безуспјешно шутирали иза линије за три поена.

Партизан је наставио са слабим шутем и у наставку, тако да су меч завршили са само 31% успјешности у шуту из поља, од чега 5-27 за три поена, насупрот 52% колико су имали Нагетси. Денвер је у једном моменту имао и 36 поена предности, али је на крају било 32 поена разлике за један од најбољих НБА тимова.

За Денвер су наступале све звијезде, осим Чонсија Билапса и резерви Криса Андерсена и Џоија Грејема. Прва звијезда тима, Кармело Ентони, био је најефикаснији у побједничкој екипи са 17 поена, док је Арон Афлало са клупе убацио 15 поена.

Најбољи у редовима 'црно-белих' био је Алекс Марић који је уз 16 поена ухватио невероватну 21 лопту. Александар Рашић је постигао 11 поена, док је Жарко Ракочевић имао поен мање.

Свој последњи меч на сјеверноамеричкој турнеју, Партизан игра у уторак са Финикс Сансима.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog