Sport

Троицки гријешио и остао без пехара

БАНКОК - Српски тенисер Виктор Троицки је остао без прве АТП титуле, јер је у финалу Тајланд Опена поражен од Жила Симона послије два сета - 7:5, 6:3. Троицки је, ко и дан раније на мечу против Жоа Вилфреда Цонге, играо веома добро, а онда пропустио велике шансе на мечу, које су га скупо коштале. Он је успио да направи брејк у деветом гему и поведе са 5:4 и 30:0, али не и да начини завршни ударац.


Симон је вјешто искористио „поклон" и са три везана гема стигао је до предности од 1:0 у сетовима после 45 минута игре.

Српски репрезентативац је брзо прешао преко пропуста, и одмах на старту другог сета стигао до нове брејк лопте, али опет није био вјешт.

Све што је тада пропустио Виктор наплатио је Француз у шестом гему када је успио да стигне до кључне предности - 4:2. Виктор је најприје спасио једну брејк лопту, а затим испуцао чист смеч и аут и на тацни предао меч противнику. Одлични Симон искусно је сачувао након тога вођство и стигао до своје прве титуле у 2009. години.

Он је тако у финишу сезоне успио да напусти зачарани круг јединог играча у топ 10 који није освојио турнир ове календарске године.

"Одиграли смо одличан меч, али разочаран сам због пораза на крају. Ипак, Жил је играо сјајно у финалу и заслужено је стигао до титуле. Хвала публици која је била фантастична током цијелог турнира", изјавио је Троицки послије финала, истакавши да је најбољи моменат на турниру била побједа против Цонге у полуфиналу.

Троицки је други пут у каријеру поражен у финалу АТП турнира, али ће му пласман у завршницу Тајланд Опена омогућити да се врати међу 30 најбољих на свету уз 150 освојених поена и зараду од 52.700 долара.

Њему сада предстоји турнир у Пекингу, гдје ће, уколико надигра квалификанта на старту, у другом колу играти против Новака Ђоковића.

Занимљиво је да је управо Ђоковић прошле године у Банкоку играо исто финале, и такође изгубио од Француза, Цонге

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog