1

Sport

Партизан изгорио у Аризони

ФИНИКС - Партизан је поражен од Феникс Санса на крају америчке турнеје, која за црно-беле има префикс "историјска". НБА лигаш из Аризоне је побиједио резултатом 111:80 (20:19, 35:15, 36:24, 20:22).


Претходно, црно-бели су поражени и од Денвера - 70:102.

Пред 14.531 гледалаца на отварању "предсезоне" у Фениксу, домаћин је све решио у другој четвртини коју је добио резултатом 35:15, а у којој су кошаркаши Партизана дали само два поена из игре (ниједан у првих девет минута).

Црно-бели су имали много изгубљених лопти, чак 36, а за три поена, ако се изузме Александар Рашић, нису погодили ниједном, а покушали су 12 пута.

Најефикаснији на утакмици били су словеначки репрезентативац из Санса, Горан Драгић и Партизанов Чех, Јан Весели, са по 16 поена.

Код домаћина је Џејсон Ричардсон дао 15, Џеред Дадли 14, Амаре Стодемајер 12, док су Грент Хил и Ченинг Фрај додали по 10.

У тиму Душка Вујошевића, поред Веселог, истакао се и Александар Марић са 14 поена и шест скокова за 16 минута. Александар Рашић је погодио четири тројке и остао на 12 поена.

"Мислим да смо одиграли боље него у првом мечу. Прва четвртина је била сасвим добра, они су једном тројком преокренули и добили ту деоницу. Другу четвртину нисмо одиграли добро, поготово последња два минута направили смо 'минус десет'. Један тајм-аут је био на 11, завршило се на 21. Та четвртина је била лоша, док су остале били прилично коректне", оценио је тренер Партизана Душко Вујошевић.

"Мислим да судије нису дозволиле игру, поготово Марићу, који у првом полуверемену од прва четири фаула сигурно није заслужио три, па сам морао након пет и по минута игре да га чувам, а то је нама био поприличан хендикеп у игри", наставио је шеф струке српског шампиона.

Он се осврнуо и на велики број изгубљених лопти.

"Нисам задовољан бројем изгубљених лопти, нарочито од одређених играча који не би смели да губе лопту без неког резона и где је ризик од тога већи него добит да тај пас и прође", закључио је Вујошевић.

За Сансе, чији је помоћни тренер некадашњи стручњак из Партизана Игор Кокошков, није играо "ровити" Стив Неш. Међутим, јесте Амаре Стодемајер, који се вратио на терен после осам месеци.

"Инсистирали смо на јакој одбрани и добро смо то одрадили", прокоментарисао је Стодемајер.

Надовезао се тренер Алвин Гентри, коме је у прошлој сезони највише замjерано на слабој дефанзиви његове екипе.

"Мислим да смо урадили добар посао у одбрани, у којој смо очигледно напредовали", изјавио је Гентри.

ФЕНИКС: Хил 10, Стодемајер 12, Фрај 10, Ричардсон 15, Драгић 16, Дадли 14, Барбоса 8, Амундсон 8, Дикау, Карк 8, Такер 4, Пауел 4, Грифин 4, Лопез 2.

ПАРТИЗАН: Весели 16, Ракочевић, Марић 14, Кецман 9, Рашић 12, Ђекић 2, Вранеш 2, Божић 2, Милошевић 9, Синовец 2, Митровић 4, Лешић 4, Лучић 2, Бешовић 2.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog