Sport

Бенетон без снаге, Орлеан први пут у Евролиги

ОРЛЕАН - Познат је и први учесник овогодишњег издања Евролиге који је стигао из квалификација. То је екипа француског Орлеана која је поражена у реванш мечу на свом паркету од Бенетона 80:82, али је побједа од 82:73 у Тревизу била довољна за историјски успјех француског клуба који ће у групу са екипом Партизана.


Домаћу екипу која је на крају успjела да се врати послије дефицита од 13 поена током посљедње дионице, предводили су Седрик Бенкс, Остин Николс и Адријан Мерман са по 15 поена.

Тим "уједињених боја" који је своју шансу ипак пропустио на свом паркету, предводио је фантастични Гери Нил са 29 пеона, Сандро Ницевић је убацио 16 уз 7 скокова, Јасмин Хукић је уз 10 поена имао и 9 скокова.

Послије сигурног првог полувремена у коме је Орлеан водио са неколико поена, и одржавао солидну предност из првог меча (полувреме 38:33), Бенетон се серијом поена Нила вратио у трећој дионици коју је добио убједљиво 26:13 и тако стигао надомак великог преокрета.

Када је Ницевић у 36.минуту погодио за два поена и донио великих 73:60, чинило се да ће француски тим доживјети колапс и то пред 5200 својих навијача у дворани "Зенит".

Ипак, у финишу домаћи са три тројке, од тога две Мермана и једне Остина, стижу до заостатка од само 4 поена. Гости су покушали још једном да се одлијепе, стигли су до 72:79 кошевима Џадсона Валаса, али то је било све.

Други реванш меч између њемачког клуба АЛБА и грчког Марусија (први меч 79:70 за Маруси) игра се у недељу у Берлину.

Орлеан ће у наредној сезони Евролиге играти у групи Б, са екипама Олимпијакоса, ЕФЕС Пилсена, Уникахе и Лијетувос Ритаса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog