Sport

Женска НБА: Шампионке из Финикса

ФЕНИКС - Кошаркашице Пхоениx Мерцурyја освојиле су титулу WНБА првака након 94:86 побједе над Индиана Февером. Пхоениx је славио са 3-2 у финалној серији, а за МВП-а финала изабрана је Диана Таураси.


Дијана Таураси, Кепи Пондекстер и Пени Тејлор одвели су Мекури до друге титуле у посљедње три године. Индиана је имала водство 2-1 у серији, али су одличном игром кошаркашице Мерцурyја успјеле направити преокрет и доћи, прво до поравнања у Индиани, а сада и до одлучујуће побједе у свом УС Аирwаyс Центеру.

Дијана Таураси, МВП лиге и финала, са 26 поена предводила је Меркури до побједе, а одличну партију пружиле су и Пондекстер са 24, док је Тејлор с два кључна слободна бацања 37,7 секунди до краја пресудила играчицама Индиане.

Код гостију најбоље су биле Тами Сатон-Браун са 22, Џесика Девенпорт је убацила рекорд каријере 18 поена, док је Тамика Качингс поново била на прагу дабл-дабл учинка са 16 поена и 9 скокова.

Кошаркашице Меркурија имале су велику подршку од Амареа Стоудемиреа, Стевеа Насха и Гранта Хилла који су међу 17.313 гледатеља били међу најбучнијим, а и прије утакмице су били у акцији продавања улазница испред дворане. Очито кад не могу Санси, одлучили су помоћи својим суграђанкама да дођу до титуле.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog