1

Sport

Србија до Јоханезбурга!

БЕОГРАД - Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Свјетско првенство у Јужној Африци, пошто је побиједила Румунију резултатом 5:0.


Србија је нападачком игром доминирала током цијелог меча и на крају заслужено дошла до убједљивог тријумфа.

Послије двије полуприлике Србија пропушта прву велику шансу - Сјајан пас Јовановића 'спољном' до Красића. Фудбалер ЦСКА са неких осам метара искоса шаље оштру лопту, али Пантелић није успио да је спроведе у гол.

Румуни су тек у 24. минуту први пут озбиљније припријетили, када је Муту из слободног ударца ухватио Стојковића на погрешној нози, али је лопта завршила поред гола.

Српски тим контролисао је средину терена, Јовановић и Коларов су лако пробијали ривала по левом боку, али погодак је ипак дошао послије прекида - Никола Жигић се сјајно кретао, сачекао лопту на првој стативи и послао фелш главом у 'малу мрежу' на супротној стативи.

На почетку другог полувремена Србија успјева да постигне и други гол, а Марко Пантелић да прекине серију од 25 репрезентативних утакмица без поготка - Красић је одузео лопту на средини терена, претрчао 20-ак метара и додао лопту до Марка Пантелића. Фудбалер Ајакса је добро примио лопту и са 7-8 метара искоса са десне стране погодио супротни угао.

Јовановић је био незаустављив на лијевом, баш као и Красић на десном боку. Послије још неколико пропуштених прилика, Србија стиже до трећег поготка - послије дубинске лопте Жигић главом пребацује лопту са леве на десну страну, Пантелић у трку додаје до Здравка Кузмановића, који маестрално реагује и лијевом ногом са 6-7 метара шаље лопту под пречку.

Тада је већ постало јасно да Србија иде на Свјетско првенство, а резигнирани Кристијан Киву добио је црвени картон картон зато што је у скоку лактом ударио Жигића.

У самој завршници Милан Јовановић је соло-минијатуром на најљепши начин окончао меч. У 88. минуту после гужве на десној страни Красић је изашао на 'чистину', додао лопту до Милана Јовановића, који се окренуо и са 17 метара погодио доњи лијеви угао голмана Румуније.

У надокнади времена Пантелић је петом одложио лопту за Јовановића, који по ко зна који пут дрибла одбрану Румуније, а затим прецизним ударцем погађа доњи десни угао за невјероватних 5:0.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog