Kultura

Џексоново "То је то" ипак није нова ствар

ЛОС АНЂЕЛЕС - Испоставило се да прва пјесма објављена након смрти Мајкла Џексона и која је јуче најављена као "нова", ипак није тако нова.


Након више спекулација да је пјесма стара више деценија, представник специјалне администрације за Џексоново имање потврдио је да је "То је то" (This is it) написана почетком осамдесетих и да је коаутор Пол Енка /68/.

Енка је добио 50 одсто ауторских права на пјесму, што би, према оцјенама аналитичара, требало да буде веома исплативо за пјевача, али исто толики губитак за Џексонове.

Пјесму су заједнички написали Мајкл Џексон и Пол Енка 1983. године и њен тадашњи назив био је "Никад нисам чуо" (I Never Heаrd) и била је намијењена за Енкин албум.

Међутим, договор је пропао и Џексон је узео главне снимке док је и Енка добио своје копије.

Пјесма је објављена 1991. године након што је Енка дао непознатом латинском пјевачу по имену "Са-Фајер".

Обе пјесме имају исте вокалне и пијано дионице, мада "То је то" садржи позадинске вокале Џексонове браће. Међутим, "То је то" најављена је као нова Џексонова пјесма која је једна од више необјављених снимака који би требало да се појаве у сљедећих неколико година.

Пјесма је објављена на интернету четири мјесеца након смрти "краља попа" од предозираности преписаним лијековима.

Фанови ће пјесму добити у склопу дуплог це-деа који би требало да изађе 28. октобра истовремено када и филм који се такође зове "То је то", са снимцима Џексона на пробама пред турнеју. Очигледно је да породица Џексон и индустрија која је створена око Мајкловог лика, избацује пробни балон за боље проучавање маркетиншке стратегије за убирање плодова на лику и дјелу покојника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog