Sport

Русија са Словенијом, БиХ са Португалом

ЦИРИХ - Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине играће са Португалом у баражу за Светско првенство у Јужној Африци следеће године, док ће се Русија за мјесто на монднијалу борити са Словенијом.


Вољом жријеба екипа Ћире Блажевића гостоваће у Лисабону у суботу, 14. новембра, а реванш ће се играти у Зеници четири дана касније. Противник Словеније биће Русија, први меч игра се на руском тлу, Француска ће у првој утакмици гостовати Ирској у Даблину, док ће далеко најравноправнији бити двомеч Грчке и Украјине, најпре у Атини.

Одлуком да се прије жријеба одреде носиоци ФИФА је обезбиједила да у баражу не буде директних дуела екипа из врха европског фудбала.

Тако ће најравноправнији бити грчко-украјински дуел, у којем се срећу екипе са позиција 16 и 22 на листи коју праве Кока-Кола и ФИФА.

Деветопласирани Французи играће са Републиком Ирском (34), за једну позицију слабији Португалци, који су у финишу престигли Шведску и Мађарску и дочепали се мјеста зу баражу, састају се са хитом квалификација, селекцијом Босне и Херцеговине (42). Русија тренутно заузима 12. позицију и играће са Словенијом, 49. на свијету.
Жријеб су обавили генерални секретар ФИФА Жером Фалке и репрезентативац Јужне Африке Стивен Пинар, члан енглеског Евертона.

Присуствовала су му четири селектора - Карлош Кеирош (Португал), Матјаж Кек (Словенија), Алексеј Михајлишченко (Украјина) и Мирослав Блажевић (БиХ) - као и технички директор ФС Француске Жерар Улије, својевремено неуспјешни селектор Француске (није се пласирао на СП 1994), а касније менаџер Ливерпула.

Европу ће на Свјетском првенству у земљи на Рта добре наде представљати 13 селекција. Већ је познато да на југ Африке путују Србија, Данска, Холандија, Шпанија, Њемачка, Енглеска, Италија, Швајцарска и дебитант Словачка.

Шампионат свијета играће се на десет стадиона у девет градова Јужне Африке од 11. јуна до 11. јула 2010. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog