Sport

Пораз Барселонe од Рубина на 'Ноу кампу'

У првим утакмицама трећег кола фудбалске Лиге шампиона, велика сензација се догодила на „Ноу кампу", гдје је синоћ првак Русије Рубин покорио шампиона Европе.


Барселона је претрпјела први пораз ове сезоне и то када се најмање очекивало, јер је била апсолутни фаворит против клуба из Казања. Руси су најавили изненађење већ на почетку утакмице голом Рјазанцева, али се чинило да ће Каталонци лако изаћи на крај са њима, када је на почетку другог полувремена Ибрахимовић изједначио резултат. Међутим, погодак Турчина Карадениза у 73. минуту, бацио је на кољена најбољи свјетски тим ове године.

Италијански првак Интер ни у осмом мечу заредом није успио да оствари побједу у Европи, а у дуелу с украјинским Динамом му је припао само бод. Стријелац за домаћина је био и капитен Србије, Дејан Станковић, који је потврдио да је у доброј форми, али екипа из Милана је поново разочарала навијаче и после три кола је на посљедњем мјесту у групи. Гости из Кијева су два пута водили, а на крају им је припао слађи бод.

Ливерпул је нокаутиран на свом „Енфилд роуду" у дербију против Лиона, иако је повео у финишу првог полувремена, голом израелског репрезентативца Бенајуна. Велика хендикеп за домаћина је био излазак из игре капитена Џерарда у 25. минуту, а с обзиром да је изостао и најбољи стријелац тима Торес, домаћи нису имали рјешења за добро организован француски тим. Преокрет је најавио Гоналон двадесетак минута прије краја утакмице, а начинио га је у самом финишу „резервиста" Делгадо, након асистенције Говуа. У другом мечу Е групе је виђено чак седам голова, а Фиорентина је против Дебрецина забиљежила важну побједу, направивши велики корак ка осмини финала.

Најтрофејнији шкотски клуб Ренџерс се обрукао у Глазгову против румунског шампиона Унирее, која је забиљежила прву, историјску, побједу у Европи. На мечу су виђена чак три аутогола, два у мрежи домаћина, за које у 38. Минуту Дејвис није искористио пенал. Шпанска Севиља је наставила побједничку серију у Штутгарту, а истакао се двоструки стријелац Скилачи.

Изузетно узбудљиво је било у Атини, гдје је Олимпијакос у посљедњим тренуцима меча стигао до побједе против Стандарда, а гол је послије корнера главом постигао Столтидис, коме је тренер Зико шансу указао двадесетак минута прије краја утакмице.

У посљедњем минуту гол је постигао и Да Силва за холандског шампиона АЗ Алкмар, али то је било довољно само за бод против водећег Арсенала.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog