Sport

Ноћ борилачких спортова у Борику

БAЊA ЛУКA - Нанбудо центар Бања Лука у суботу ће у Спортској дворани "Борик" са почетком од 19 часова одржати "Ноћ борилачких спортова".


Посјетиоци ће моћи да уживају у демонстрацијама различитих борилачких вјештина као што су карате, џудо, џијуџицу, аикидо, кун-фу, нин-џицу, аки-џијуџицу и нанбудо.

-Биће одржана и два кик-бокс меча у дисциплинама лоу-кик и "К-1". Специјални гост вечери биће Јошинао Нанбу, који је 1978. године основао нанбудо и сигурно је да ће сви бити одушевљени његовим демонстрацијама. У забавном дијелу програма наступиће естрадна звијезда Романа и плесна група "Емоушн" - нагласио је директор Нанбудо центра Бања Лука Саша Пурњага.

Иако је ова манифестација ушла у календар спортских манифестација града Бање Луке, организатор је имао пуно муке да организује ову приредбу.

- Умјесто планираних седам, од Aдминистративне службе града Бање Луке добили смо три хиљаде марака, те пет хиљада од Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске. Организациони трошкови су велики, али смо се, ипак, некако снашли и вјерујем да ће ова "Ноћ борилачких вјештина" бити још успјешнија него претходне - додао је Пурњага.

Иначе, у организацији Нанбудо центра Бања Лука од петка до недјеље биће одржан четврти међународни нанбудо семинар на којем ће учествовати представници Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Финске, Јапана, Републике Српске, односно БиХ и, по први пут, Енглеске.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog