Sport

Типсаревић у финалу Москве

МОСКВА - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале Купа Кремља у Москви, пошто је у полуфиналу савладао Украјинца Иље Марченка са 2:0.


Типсаревић је од старта полуфиналног дуела успоставио доминацију, не дозволивши ни у једном тренутку Марченку да дође до шансе за преокрет.

Јанко је први сет лако ријешио у своју корист. Уз два брејка брзо стиже до предности од 5:0. Противник је тада успио да освоји свој први гем, међутим, то је било све што је Јанко дозволио Украинцу у првом сету.

Први сет је добио везавши успјешно два брејка, док је у наставку меча, у седмом гему успио да одузме сервис противнику (4:3) и ту предност је одржао до краја меча.

Статистички гледано, Типсаревић је био успјешнији од Марченка у свим елементима игре. Нарочито је српског тенисера "слушао" први сервис којим је освајао поене у чак 85 одсто случајева, за разлику од Украјинца који је освајао само 45 одсто поена.

У борби за титулу Типсаревић ће се сутра састати са Михаилом Јужњим, који је без много муке савладао 157. играча свијета Михаила Кукушкина са 2:0 (6:2, 6:1).

Типсаревић води против Јужњог у међусобним дуелима са 2:0.

Турнир у Москви се игра за укупан наградни фонд од два милиона долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog