Sport

Бијели Орлови изгубили у финалу кандаског шампионата

ТОРОНТО - Српски Бијели Орлови нису успјели да одбране титулу првака Канаде, након што су послије извођења једанаестераца поражени од екипе Троа Ривијер Атак.


У регуларних 90 минута није било голова, као ни у додатих тридесет, тако да су о побједнику одлучивали пенали. Екипа Атака је била успјешнија и славила са 3:2, тако да је успјела да се "освети" Бијелим Орловима за пораз у прошлогодишњем финалу, такође послије извођења једанаестераца.

Прву добру шансу Орлови су направили у 29. минуту када је Димитров потпуно неометан шутирао преко гола са око 12 метара, послије добре акције Вицикнеза, Хуртиса и Стаматовића.

У осмом минуту другог полувремена, Будалић и Хуртис су одлично проиграли Ламијеа који се нашао сам пред голманом, а са леђа га је фаулирао капитен Атака, Виталино. Судија Каркафијан досудио је пенал, али је Вицикнез шутирао преко гола и пропустио најбољу прилику на утакмици да доведе Орлове у вођство.

Послије неколико полуприлика на обе стране, Ламије у 78. минуту из близине шутира преко гола, после продора и центаршута Атанасова.

Одличну шансу у деветом минуту првог продужетка имао је Хуртис који је погодио спољни дио ближе стативе. До краја утакмице Бели Орлови су направили неколико шанси после прекида, док је екипа Атака имала само једну, такође послије корнера.
Тренер Српских Бијелих Орлова Душан Пријић није био задовољан после утакмице.

"Тешка утакмица. Имали смо толико шанси, имали смо и играча више, дуже од 60 минута минута. Међутим, све то је било јалово, нисмо успели да дамо гол. Мислим да је тим у овом тренутку пружио свој максимум. Након свих проблема и повреда у последњих месец дана, мислим да је успех и сам пласман уфинале. И данас смо били ослабљени због повреда неколицине играча. Честитам свим играчима на игри коју су приказали и исто тако честитам и екипи Монтреала на титули", рекао је Пријић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog