Kultura

Не пропустити: Нова листа домаћих музичара

БАЊА ЛУКА - И вечерас не би смели пропустити Бурбон стрит радио шоу. Крајње необичну емисију која је на Радио Балкану покренута 07.10.2009. године.


Необична је због тога што се неко коначно сјетио да да простор домаћим музичким ствараоцима, према којима моћни дискографски центри имају изузетно игнорантски однос. Једнак оном, који према овом сегменту индустрије забаве показују власти у Републици Српској.

"Полако, али сигурно, Бурбон стрит радио шоу успијева да оствари своју идеју представљања и приближавања лика и дјела неафирмисаних аутора из наше ближе/даље околине. Вечерас по четврти пут бићемо у прилици да чујемо неке демо бендове, али и неке који имају званично издање. Сигурни смо сам да неке од оних које ћемо вечерас слушати већ познајете, али исто тако смо сигурни да ће вас и они које вечерас тек упознајете пријатно изненадити", кажу из организације Бурбон стрит радио шоуа.

Плеј листа за вечерас представља: Афродизијак, Гроф Ђураз, Пост Скриптум, Јена (Yena), Патрикс (The Patricks), Кликери, РГК . . .

Бурбон Стрит радио шоу, бањолучанима "старе школе" и вечерас пружа поглед у прошлост. За њих је резервисан један од оних бендова, који нам маме уздахе за прошлим, "бољим" временима. Сазнајте и који су то.

Сви они којима је стало до оживљавања културне сцене у Бањој Луци и Републици Српској, или се за њу занимају, не би смјели да вечерас од 20 до 21 час на Балкан радију (95,5 ФМ) пропусте ову емисију за сваку похвалу. Фронтал.РС са своје стране наставља да пружа подршку овој замисли, те најављује представљање бендова који су имали или ће имати прилику да наступе у оквиру пројекта Бања Лука Ривајвл.

Цијенимо домаће! Цијенимо себе!

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog