Kultura

Но смокинг оркестра на "Дан републике" у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Емир Кустурица и "Но Смокинг Оркестра" одржаће 29. новембра концерт у Бањалуци, потврђени је термин на сајту овог бенда. "Но Смокинг Оркестра" долази у пуном саставу, на изричиту Кустуричину и Нелетову жељу и поред тога што још нису нађени покровитељи концерта.


"Емир и Неле су хтјели да свирају у Бањалуци још након њиховог прошлогодишњег концерта у Београдској арени на Дан републике. Ово је њихов први долазак у Републику Српску и публика може да очекује један путујући енергетски циркус који никога неће оставити равнодушним", рекао је концерт менаџер овог бенда за Балкан, Гане Пецикоза.

Емир Кустурица и "Но Смокинг Оркестра" ће свирати материјал са њиховог свјетског репертоара и пјесме из Емирових филмова, од "Сјећаш ли се Доли Бел", преко "Дом за вјешање", "Андерграунд" и "Црна мачка, бели мачор" до "Завета".

За оне који су, како Неле каже, достатно инфицирани некадшњим Забрањеним пушењем, биће извођене пјесме као што су "Дјевојчице којима мирише кожа", "Зеница блуз", "Недеља кад је отишао Хасе", пјесме са албума "Ја нисам одавле", и друге које су писали садашњи чланови бенда, тако да због њих немају проблема са ауторским правима.

Прве пробе "Но смокинг окрестра" су одржане у вријеме бомбардовања Србије, у Дервенти и Бањој Луци. Не треба заборавити да се овај бенд у вријеме промоције албума Ја нисам одавле на концертима најављивао као најпопуларнији бенд из Републике Српске. Ако ово и прочитамо као јефтини рекламни патриотизам, барем нам у госте долази један свјетски релевантан бенд.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog