Sport

Нови Агасијев бисер: Носио сам перику

ВАШИНГТОН - Бивши тениски шампион Андре Агаси признао је у својој аутобиографској књизи "Опен" да је његова дуга коса коју је носио током деведесетих у ствари била перика.


Агаси наводи да је током првог финалног меча "Гренд слем" турнира био толико ометен размишљањима да ће му перика спасти да је због тога изгубио меч.

"Свако јутро устајао сам и налазио по мали дио свог идентитета на јастуку, кади, умиваонику, након чега сам се запитао да ли бих требао носити тупе и на тениском терену. Шта сам друго могао учинити", наводи Агаси.

Агаси је носио перику током отвореног турнира Француске, гдје је по први пут ушао у финале.

Ноћ прије финала, догодио се "фијаско" јер му се перика распала.

Агаси мисли да се то догодило јер је користио погрешан шампон, након чега се успаничио и позвао брата Филија, који је шналама повезао праменове.

Фили је употребио 20 шнала и када га је Агаси упитао да ли ће издржати, он му је одговорио да се не "мрда превише".

"Наравно да сам могао да играм без перике, али шта би онда медији писали да су знали да сам сво вријеме носио вјештачку косу. Прије почетка меча молио сам се, али не за побједу него да ми се не распадне перика. Са сваким скоком, замишљао сам да ми перика пада са главе у шљаку. Замишљао сам како се више милиона гледалаца испред малих екрана очију широм отворених на разним језицима свијета пита како је Агасију коса пала са главе", наводи тениски ас у књизи.

Он је нагласио да је глумица Брук Шилдс, са којом се оженио, била та која му је рекла да ошиша сву косу и да обрије главу.

Према његовим ријечима, након шишања које је трајало 11 минута његов изглед се драматично промијенио, а из огледала га је гледао странац са смјешком.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog