Sport

Ноле и фудбалери довољно за минималац против Кореје

ЛОНДОН - Репрезентација Србије тријумфално је завршила мини-турнеју по Великој Британији и у доброј атмосфери ће сачекати 4. децембар, када ће у Кејптауну бити обављен жријеб прве фазе Свјетског првенства.


Као Сјеверна Ирска, у суботу у Белфасту, Јужна Кореја је на стадиону Фулама у Лондону савладана минималним резултатом - 1:0 (1:0).

Гол одлуке постигао је Никола Жигић у седмом минуту, када је на атрактиван начин спровео у мрежу добро центрирану лопту Ненада Милијаша са лијевог крила.

Поготку су претходиле двије шансе «орлова» - слободан ударац Данка Лазовића и покушај Немање Видића послије корнера.

Корејци, претходно непоражени на чак 27 утакмица, постепено су преузели иницијативу и имали озбиљније шансе, али су их пропустили што сопственом неспретношћу, што присебним интервенцијама Владимира Стојковића.

Селектор Радомир Антић обавио је у другом дијелу неколико измјена, Србија се повукла и покушавала да уради нешто више из контри. Неколико пута су запријетили Зоран Тошић, Милан Јовановић и Милош Красић, међутим, њихови налети досезали су само до ивице казненог простора.

На почетку утакмице је минутом ћутања одата пошта преминулом патријарху Павлу, поглавару Српске православне цркве. Као што је и најављено, српски репрезентативци су око руке носили црни флор.

Занимљива ситуација забиљежена је у полувремену на клупи Србије, када се са трибина спустио трећи тенисер света Новак Ђоковић! Он је допутовао у Лондон на завршни турнир сезоне, АТП шампионат, који почиње у понедељак.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog