Sport

Звездин Бејли срушио Партизан

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Партизан са 76:73 у осмом колу НЛБ лиге, а пресудила је тројка Мориса Бејлија од табле на девет секунди до краја за 74:71.


Услиједила је серија слободних бацања - Мекејлеб је погодио једно, затим Кешељ промашио два, након чега Бјелица прави беспотребан, свој пети прекршај на Марићу, чиме му је дао могућност да Партизану донесе продужетак 3 секунде прије краја.

Марић је погодио једно бацање, а Штимац који је до тада са линије бацања био очајан погађа оба, и доноси Звезди три разлике, које Рашић у двије секунде из врло тешке позиције није успио да анулира за продужетак.

Најефикаснији код побједника био је Бјелица са 14 поена, а Бејли је убацио 12. Партизан је предводио Мекејлеб са 16 поена, а Робертс је дао 12.

Бјелица је сјајно шутирао - 2-2 и за два и за три поена, 4-5 пенали, а уз то је имао и 5 скокова. Елмедин Кикановић убацио је 10, а Филип Виденов 8 поена. У екипи Душка Вујошевића Мекејлеб је из игре шутирао само 5-16, а још су се истакли Страхиња Милошевић са 9 и Кецман са 8 поена.

У хали „Пионир" није виђена баш квалитетна кошарка, али су кошаркаши то надокнадили неизвјесном завршницом. Играчи оба тима били су смушени, вјероватно спутани чињеницом да је први дерби у сезони, и то је узроковало већи број грешака и не баш повезану игру.

Кључ у побједи 'црвено-белих' представља заустављање снажног центра Партизана Александра Марића, који је имао по 9 поена и скокова, али уз шут 1-9 за два и 7-14 са пенала. Статистички гледано, одлучио је бољи шут Звезде за три (9-14, наспрам 3-10 ривала), а 'црно-бели' тај недостатак нису могли да надокнаде ни доминацијом у офанзивном скоку (11-6).

Утакмица је почела у за дерби чудној атмосфери, пошто су присталице оба тима само уз аплаузе и звиждуке, без навијачких пјесама, пратили игру због дана жалости поводом смрти патријарха Павла.

'Црвено-беле' су у првој четвртини предводили Кикановић и Драгићевић, а најистакнутији код номиналног домаћина био је Кецман са пет поена.

У другој четвртини Звезда успјева да серијом 14-4 створи десет поена вишка (35:25). У том периоду добро је одиграо Бејли, али је Партизан моментално узвратио (пет поена младог Ђекића), па је тим Аце Петровића на одмор отишао са свега +1 - 36:35.

Звезда је дјеловала летаргично на почетку другог полувремена, а Партизан неупоредиво агресивније. Партизан је повео са четири разлике, али чини се да није најбоље искористио пад у Звездиној игри, великим дијелом и због непрецизности Марића са линије пенала.

Потом се разиграо Бјелица, који је у трећој дионици убацио 11 поена (две тројке) и одржао Звезду у игри. Репрезентативац Србије направио је четврту личну грешку, па је велики дио последњег периода одгледао са клупе.

У последњој дионици играло се 'кош за кош', мада је Партизан у два наврата имао напад на +3 (64:61 и 67:64). Прву пут је 'црвено-беле' у игру вратио Бејли тројком, а други пут Кешељ са линије пенала.

Партизан је имао напад на 40-ак секунди до краја при резултату 71:71, али је Кешељ одиграо сјајну одбрану на Марићу под кошем. У наредном нападу Бејли је остао на 'мис-мечу' са Робертсом, подигао са на шут са 7м и уз доста среће погодио од табле за преломну предност Звезде.

Услиједила је већ описана пенал-завршница и Звезда је дошла до треће побједе у сезони, уз пет пораза. 'Црно-бели' имају скор 4/3, уз меч мање.

У наредном колу Звезда дочекује Цибону, док Партизан игра са Загребом у гостима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog