Sport

Осуђен секретар ФС БиХ Муниб Ушановић

САРАЈЕВО - Главни секретар Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Муниб Ушановић и секретар за финанције и маркетинг Миодраг Куреш прооглашени су кривима по точкама оптужнице за продужено кривично дјело утаје пореза и продужено кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења те су осуђени на по пет година затвора, потврђено је Фени из извора блиских Суду БиХ.


Тужилаштво БиХ је високорангиране челнике Ногометног савеза Босне и Херцеговине оптужило да су од 1. сијечња 2001. до 30. рујна 2006. године избјегли плаћање пореза на промет производа и услуга те пореза на плате и пореза на доприносе, чиме су оштетили буџет Федерације БиХ у значајном износу.

Оптуженим Ушановић Мунибу и Куреш Миодрагу је, поред изречене казне затвора, изречена и мјера сигурности Забрана вршења позива, дјелатности или дужности из члана 73. КЗ БиХ којом се оптуженим забрањује обављање руководећих дужности са овлаштењима управљања и располагања новчаним средствима и имовином у трајању од пет година од правоснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора не урачунава у вријеме трајања ове мјере сигурности.

Истовремено Суд је наложио одузимање имовинске користи прибављене извршењем продуженог кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења у износу од 248.147,00 КМ и 42.110,00 ЕУР.

Ова одлука још увијек није правоснажна, и против ње је дозвољена жалба коју ће разматрати Апелационо одјељење овог суда.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog