Sport

Лига шампиона

Синоћ је утакмицама у групама Е и Ф настављено такмичење у Лиги шампиона.


Ливерпул је минималном побједом над Дебрецином завршио своје наступ у овом такмичењу и то први пут у групној фази, од када је Рафа Бенитез дошао на мјесто тренера. У истој групи Фиорентина је послије десет година изборила пласман међу 16 најбољих тимова у Европи, побиједивши са 2-0 Лион, који је раније већ обезбиједио пласман у ''нокаут'' фазу.

У великом дербију првак Европе Барселона је против Интера била супериорна, иако синоћ за славни каталонски клуб нису играли најбољи стријелци Меси и Ибрахомовић.

Питање побједника је ријешено за свега 26 минута, када је домаћи тим на крцатом „Ноу кампу" стекао недостижну предност од два гола.

За Каталонце је на опште изненађење играо и Француз Абидал, иако је имао проблема са свињским грипом.

У другом мечу Ф групе у Казању измећу домађег Рубина и кијевског Динама није било голова, па и даље сва четири клуба имају теоретске шансе да се пласирају у „нокаут фазу". Интер ће ипак имати прилику за поправни, јер у посљедњем колу дочекује првака Русије Рубин, док Барселону очекује гостовање у Кијеву, а Динамо би само уз право чудо могао да и на прољеће остане у Лиги шампиона.

Здравко Кузмановић је ефектним голом главом овјерио побједу Штутгарта у Глазгову против разочаравајућег Ренџерса. Кузмановић је претходно поништен регуларан гол из слободног ударца, а гости су повели голом млађаног Рудија.

Искусни Ивица Драгутиновић је у Букурешту постигао аутогол, што је било довољно за побједу Униреа против Севиље. Шпанци су раније обезбједили пролаз, а „други путник" из Г групе биће познат послије директног дуела: Штутгарт - Униреа. Уколико остане непоражен, румунски шампион био прошао даље, што би била прворазредна сензација европског клупског фудбала.

Лондонски Арсенал је рутински завршио посао против белгијског Стандарда, за који није играо најбољи играч Милан Јовановић, док је грчки Олимпијакос остварио циљ у Холандији, иако је тренер домаћих Роналд Куман најављивао побједу, али у Алкмару није било голова.

Јучерашње мечеве је обиљежила слаба ефикасност, јер је на осам мечева постигнуто само девет голова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog