Sport

Седам утакмица под истрагом УЕФА

ЛОНДОН - Седам утакмица европских купова, укључујући једну из квалификација за Лигу шампиона, нашло се под истрагом послије разбијања ланца за намјештање резултата, саопштила је данас Европска фудбалска организација.


"Са оригиналне листе од око 40 утакмица у Европи које су биле сумњиве у смислу резултата, УЕФА је данас покренула детаљнију истрагу о седам мечева који су под њеном надлежности", саопштио је генерални секретар УЕФА Ђани Инфантино.

У саопштењу се додаје да су истрагом обухваћени клубови "КФ Тирана" и "КС Вљазнија" из Албаније, "ФЦ Динабург" из Летоније, словеначки "НК ИБ Љубљана" и мађарски "Хонвед".

Њемачка полиција саопштила је прошле седмице да је раскринкала банду са више од 200 чланова која је дјеловала у девет европских лига.

Данашња објава УЕФА услиједила је послије састанка са представницима ових девет фудбалских савеза, који воде истраге о домаћим утакмицама.

Сумњиви мечеви одиграни су у јулу и августу ове године - један у другој рунди квалификација за Лигу шампиона, четири у другој рунди квалификација за Лигу Европе, а два у трећем кругу истих квалификација.

УЕФА је саопштила да у истрази потпуности сарађује са њемачком полицијом и надлежним институцијама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog