Kultura

Снима се филм о Србима на првом Мундијалу

БЕОГРАД - Реализација мултимедијалног пројекта „Монтевидео, Бог те видео!" који ће уз филм и ТВ серију обухватати документарни филм, монографију и изложбу, почиње сутра у Београду.


Прва клапа филма и серије у режији глумца Драгана Бјелогрлића, који дебитује као редитељ, биће снимљена на локацији стадиона ФК „Дорћол" који је за потребе снимања реконструисан у стадион ФК БСК из 1930.

Овим пројектом обиљежава се 80 година од првог Свјетског првенства у фудбалу у Монтевидеу у Уругвају, 1930. и осам деценија од најзначајнијег успјеха нашег фудбала - освајања трећег мјеста на том првенству.

За полазиште пројекта послужила је књига „Монтевидео, Бог те видео!" новинара Владимира Станковића, сценариста је редитељ Срђан Драгојевић, у филму ће играти Велимир Бата Живојиновић, Војин Ћетковић, Никола Ђуричко, Мима Караџић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић и Небојша Глоговац, a у улогама фудбалера појавиће се млади глумци: Милош Биковић, Петар Стругар, Виктор Савић и Урош Јовчић.

Пројекат се реализује у продукцији куће „Интермедија нетворк", а за извршну продукцију филма и серије задужена је кућа „Кобра филм".

Сви дијелови овог мултимедијалног пројекта биће реализовани током 2010. када се обележава осам деценија од првог Мондијала и када су очекивања велика поводом одласка српске репрезентације на Свјетско првенство у Јужну Африку.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog