Sport

Ђоковић: Нисмо очекивали овакву помаму

БАЊА ЛУКА - Најбољи српски и трећи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да није очекивао да ће његов долазак у Бањалуку изазавати толико интересовање и изразио наду да ће и у будућности имати још много повода да се враћа у Републику Српску.


Ђоковић је у Бањалуку допутовао да одигра хуманитарни егзибициони меч са сународником Виктором Троицким, који јена 28. мјесту АТП листе најбоље пласираних тенисера свијета.

"Нисам очекивао овако велики број новинара и званица. Први пут сам у Бањалуци и нисам знао шта да очекујем. Говорили су ми о томе пријатељи који живе овдје, да се тенис путно прати и подржавају наши успјешни спортисти и људи у свијету, тако да је Виктору и мени част да одиграмо овај езгибициони меч и подијелимо забаву и задовољство са грађанима Бањалуке, Српске и БиХ", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да се не смије заборавити да је сврха и повод меча хуманитарна помоћ, истакавши да му је драго што на овај начин може да допринесе и помогне дјеци која, како је рекао, нажалост, немају исту судбину као здрава дјеца.

Српски тенисер је захвалио компанији "М:тел", организатору меч, која је, како је рекао, увијек препознавала квалитет у спорту и са којом га краси дугогодишња сарадња.

Троицки је рекао да је изненађен интересовањем грађана Српске за тенис, мада му ово није први пут да долази у Бањалуку.

"У Бањалуци сам био прије неколико година и заиста имам лијепе успомене из овога града. Када сам чуо да постоји могућност да дођемо и помогнемо, одмах сам пристао", рекао је Троицки и захвалио се компанији "М:тел" и свима који су учествовали у организацији, како је навео, овако лијепе манифестације.

Директор компаније "М:тел" Предраг Ћулибрк рекао је да је од улазница прикупљено 34.000 КМ, које ће бити дониране Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци за изградњу игралишта за дјецу са инвалидитетом.

Ћулибрк је захвалио Ђоковићу и Троицком на овом, како је нагласио, хуманом гесту.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog