Sport

Прва лига Србије у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Ватерполисти београдског "Партизана" и новосадске "Војводине" одиграће данас у Бањoj Луци утакмицу Прве ватерполо лиге Србије, чиме ће увеличати свечаност поводом отварања новосаграђеног олимпијског базена.


Олимпијски базен, за чију је изградњу из буџета Града Бањалуке издвојено 17.594.904 КМ, свечано ће отворити предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик у присуству предсједника РС Рајка Кузмановића и градоначелника Бање Луке Драгољуба Давидовића.

Kомплекс је изграђен на мјесту некадашњег "Инцеловог" базена, а у његовом саставу налазе се олимпијски и дјечији базен, теретана, сауна, просторије за масажу, као и трибине са 500 мјеста.

Базен је пројектован по стандардима Свјетске пливачке и ватерполо федерације, идејно рјесење је израдила фирма "Арс студио" из Бањалуке, док је извођач радова било предузеће "Интеграл инжењеринг".

Уз екипе "Партизана" и "Војводине", у Бањој Луци ће бити и представници Ватерполо савеза Србије, које ће у Административном центру примити министар за породицу, омладину и спорт РС Проко Драгосављевић.

Уочи одласка у Бању Луку, предсједник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић рекао је да је пресрећан због посјете Бањој Луци.

"У Републици Српској смо као код куће и учинићемо све да нашој браћи помогнемо у жељи да буду што успешнији у ватерполу. Неке смо разговоре већ обавили, предстоји нам конкретизација. Добра воља постоји са обе стране и понављам да се радујемо што ћемо бити на овом великом догађају за спорт у РС ", рекао је Совровић.

Ово је први пут да ће једна ватерполо утакмица првенства Србије бити одиграна у Бањој Луци, чији ће грађани бити у прилици да виде и поздраве готово комплетну ватерполо репрезентацију Србије, актуелног свјетског првака.

Два српска евролигаша поново ће одмјерити снаге у Бањој Луци у фебруару када "Војводина" буде номинално домаћин.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog