Sport

Звезда без пораза у Еврокупу

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде наставили су серију побједа у Еврокупу, савладавши на свом терену француски Шоле са 82:66 (22:25, 13:13, 26:14, 21:14), мада теже него што то резултат на први поглед показује.


Гости су до 28. минута били нешто увјерљивији у резултатској "клацкалици", а онда је Звезда серијом од 13:2 до краја треће четвртине преузела ствари у своје руке.

Владимир Штимац блистао је у тим тренуцима са осам поена, Тадија Драгићевић убацио је тројку, а одлични Вук Радивојевић уз звук сирене "положио" лопту у кош за 61:52.

Шоле се тргнуо и серијом од 8:0 за минут и 40 секунди вратио неизвјесност (61:60), међутим, црвено-бели нису дозволили још један преокрет. Поентирао је Штимац, Борис Бакић се надовезао поготком ван линије од 6,25 метара (66:60) и до краја је Звездина предност само расла.

Кључ успјеха у другом полувремену било је заустављање офанзивног скока Шолеа. Послије осам у првих 20 минута, имали су само три у наставку.

Уз то, домаћин је знатно боље шутирао тројке - 6/19, а гости 2/13.

Штимац и Драгићевић постигли су по 18 поена, а Радивојевић и Кикановић по 12. Штимац је додао седам скокова, а Радивојевић по четири скока, асистенције, али и изгубљене лопте.

У пораженом тиму најефикаснији је био Фабиен Козер са 14 поена, од тога десет у првој четвртини. Микаел Желабал, некадашњи члан Реал Мадрида и Сијетл Суперсоникса, зауставио се на 12 погодака.

Звезда након овог меча без пораза заузима прво мјесто у групи Ф, испред Бенетона који има двије побједе, а у наредном колу гостује у Француској.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog