Sport

Партизан поражен, али остаје у игри

ОРЛЕАН - Кошаркаши Партизана у Француској су пропустили прилику да једном ногом закораче у Топ 16 Евролиге, дозволивши дебитанту у овом такмичењу да избори прву побједу.


Црно-бели су у пенал-завршници поражени од Орлеана резултатом 75:72 (20:27, 19:7, 18:15, 18:23), па је ситуација на табели Б групе остала практично иста као пре осмог кола.

Седрик Бенкс предводио је домаћина са 19 поена и седам асистенција, док је Александар Марић остварио нови "дабл-дабл" са 20 поена и 11 скокова. Црно-бели послије одличне игре у првој четвртини нису могли да се "саставе" цијелу другу и до пред крај треће деонице. Орлеан је повео чак са 55:42 и 57:44, али се Партизан на спектакуларан начин вратио у живот и серијом од 16:0 прешао у вођство - 57:60. Страхиња Милошевић бриљирао је током те серије са седам поена, Лоренс Робертс је убацио двије, а Петар Божић једну тројку.

Екипу Душка Вујошевића скупо су коштали промашена слободна бацања двојице Американаца

Екипу Душка Вујошевића скупо су коштали промашена слободна бацања двојице Американаца. Бо Мекејлеб је два пута био половично успјешан, док је Робертс при резултату 69:68 за Орлеан, само 21 секунд прије краја, промашио оба пенала. На обе стране погођена су по четири бацања (Моерман, Курти - Рашић, Кецман), да би четири секунде прijе краја Бенкс убацио једно, а Долман ухватио лопту и послijе фаула Робертса поставио коначан резултат - 75:72. Марић је покушао да дубоко са своје половине изнуди продужетак, али се лопта одбила од табле до "првог обруча" и изашла напоље.

Лијетувос Ритас и Партизан су изједначени на трећој и четвртој позицији, док је Ефес пети са побједом мање. Сва три тима су поражена у последwем коолу, али Партизан није успио материјализовати неуспјехе својих ривала. Ова три тима су конкуренти запоследња два мјеста која воде у топ 16. Партизану за пласман треба побједа над Литванцима, уз услов да Ефес до краја не оствари обе побједе.

У осталим ситуацијама у идућем колу (пораз од Литванаца, или побједа Ефеса над Олимпијакосом) Партизану остаје да се вади против Олимпијакоса у последњем колу на његовом терену.

Статистика утакмице

ОРЛЕАН: Бенкс 19 (шут за тројку 4/6, 7ас, 3укр), Ковил 4, Ерве, Долман 9, Касеус, Курти 11 (4изг), Николс 2, Вати 2, Моерман 11 (7ск), Сјара 8 (4изг), Добинс 9 (4укр).

ПАРТИЗАН: Робертс 7 (шут за два 0/7, за тројку 2/4, 3ас, 4изг), Мекејлеб 13 (4ас, 5укр, 5изг), Кецман 5, Милошевић 7 (шут 3/3), Рашић 8, Лучић, Митровић, Божић 8 (3ас), Марић 20 (шут 7/8, пенали 6/7, 11ск), Весели 1, Ђекић 3, Вранеш.

Ко са ким до краја

Девето коло (6/7. јануара): Партизан - Лијетувос, Ефес - Олимпијакос, Уникаха - Орлеан. Десето коло (13/14. јануара): Орлеан - Ефес, Лијетувос - Уникаха, Олимпијакос - Партизан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog