Sport

Најбољи спортисти Србије долазе из воде

БЕОГРАД - Шеснаести избор најуспешнијих српских спортиста и екипа, у организацији Олимпијског комитета Србије, према очекивању протекао је у знаку јунака из Рима, свјетских шампиона у пливању и ватерполу.


Милорад Чавић је, као и прошле године најуспјешнији спортиста Србије, Нађа Хигл је прва пливачица најуспјешнија спортисткиња, Ватерполисти су седми пут узастопно најбоља мушка екипа, а први тренер године је селектор ватерполиста Дејан Удовичић.

Једино признање које није освојено за успјех у Риму – иде одбојкашицама, овог пута селекцији која је побједила у Првој европској лиги.

Њима су, на традиционалној свечаности у Дому Народне скупштине пред великим бројем спортиста и спортских радника свих генерација, признања уручили предсједник олимпијског комитета Србије Владе Дивац и представници партнера ОКС Ћел-Мортен Јонсен, директор компаније „Теленор Србија”, Горан Сорак директор маркетинга „Меркатора – Србија” Маринос Стратопулос, предсједник Извршног одбора „Војвођанске банке”.

Милорад Чавић, први српски свјетски првак у пливању (50 м, делфин) и, уједно, вицешампион на 100 м проглашен је најуспјешнијим у конкуренцији стрелца Андрије Златића, европског првака, тенисера Новака Ђоковића, десетобојца Михаила Дудаша, освајача европске бронзе за млађе сениоре и одбојкаша Александра Атанасијевића, најбољег играча кадетског првака свијета.

Предсједништво ОКС за најуспјешнију спортисткињу прогласило је 22-годишњу пливачицу панчевачког Тамиша Нађу Хигл и најпријатније изненађење Свјетског првенства у пливању у конкуренцији стрелца Лидије Михајловић, побједнице Свјетског купа и атлетичарке Биљане Топић, четвртопласиране на Свјетском првенству у Берлину. Нађа Хигл, која се учесницима скупа у Дому народне скупштине обратила поруком из Санкт Петербурга, послије два сребра на Универзијади у Београду, на Свјетском првенству у Риму освојила је шампионску титулу на 200 метара прсно са новим европским рекордом (2:21,62).

Ватерполисти, који су у фантастичној нокаут фази Светског првенства заредом тукли Италију, олимпијског шампиона Мађарску, браниоца титуле свјетског првака Хрватску и у финалу, послије продужетака и пенала, Шпанију, имали су ривале у вицешампионима Европе кошаркашима, европским првацима стрелцима, кадетским првацима свијета одбојкашима и побједницима Купа шампиона рвачима Партизана.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog