Sport

Новљани славе вијек Слободе

НОВИ ГРАД - У Новом Граду јуче су почеле активности на прослави 100 година рада Фудбалског клуба "Слобода" из ове општине, одржавањем конститутивне сједнице Одбора за обиљежавање јубилеја.


 

Предсједник Одбора за обиљежавање јубилеја је премијер Републике Српске Милорад Додик, а потпредсједници министар за породицу, омладину и спорт Проко Драгосављевић, начелница општине Нови Град Сњежана Рајилић и предсједник Фудбалског савеза РС Миле Ковачевић.

Ковачевић је рекао да ће Савез пружити техничку, организациону и сваку другу помоћ како би овај јубилеј био обиљежен достојанствено, те најавио да ће сљедеће године бити објављена монографија под називом "100 година фудбала у РС", у којој ће централно мјесто припасти ФК "Слобода".

Начелница општине Нови Град рекла је да очекује достојно обиљежавање јубилеја овог клуба, као и несебичну помоћ Министарства за породицу, омладину и спорт, Фудбалског савеза РС, те организација и институција у Новом Граду.

Она је нагласила да обиљежавање стотину година постојања и рада ФК "Слобода" у Новом Граду почиње у понедјељак, 21. децембра, одржавањем турнира у малом фудбалу.

Предсједник ФК "Слобода" Бране Умићевић истакао је да је у оквиру припрема за обиљежавање јубилеја планирана и санација стадиона, који је изграђен прије 30 година.

Овај клуб основан је 1910. године, такмичи се у Првој фудбалској лиги РС, од њеног оснивања, а претходно се извјесно вријеме се такмичио у Другој фудбалској лиги Југославије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog